Saturday, August 23, 2014

Sprouted Buckwheat

Att grodda bovete är enkelt och snabbt. Och de är goda at ha i yoghurt, i smoothies eller i bakverk. Brukar du grodda?

To sprout buckwheat is simple and quick. And they are good to have as a snack, on your yogurt, in smoothies or you can even use them in baking. Do you sprout?


Sprouted Buckwheat

Put buckwheat groats into a bowl and cover with room temperature water. Allow the seeds to soak for about 20-30 minutes. Pour the seeds into a mesh strainer and rinse thoroughly with water. You can leave the seeds in the mesh strainer for the sprouting session. Put the strainer inside of a large bowl to catch any of the draining water. Cover the buckwheat with a cloth. Twice a day rinse and drain the buckwheat. When small tails form they are ready, this takes 1-2 days.


Groddat Bovete

Sätt bovetegryn i en skål och täck med rumstempererat vatten. Blötlägg dem i cirka 20-30 minuter. Häll grynen i en sil och skölj noga med vatten. Du kan lämna dem i silen. Placera silen på en stor skål så får vattnet droppa i den. Täck med en handduk. Skölj dem två ganger om dagen. När små svansar bildas är de redo, tar ca 1-2 dagar.

6 comments:

  1. I have been meaning to sprout but haven't yet! It is really healthy. I will soon!
    Have a lovely day, dear Katarina!

    ReplyDelete
  2. Jag groddar också ofta bovete. Och brukar också torka groddat bovete,gott som granola:)

    ReplyDelete