Även om jag kan kan äta vitt vetemjöl, så tycker jag att det är roligt att testa baka glutenfritt. Och jag vet att många av er, mina läsare, gillar glutenfria recept. I den här kakan använde jag både mandel- och kokosmjöl. Kakan innehåller inget fett/olja och får sin saftighet av kvargen istället. 

Although I can eat white flour, I think it's fun to try to bake gluten-free. In this cake, I used both almond and coconut flour. And I know that many of you, my readers, like gluten-free recipes. The cake contains no fat /oil and gets its moistness from quark.



Cherry Almond Squares

2,5 dl almond flour
1 dl coconut flour
1 dl coconut sugar
1,5 tsp baking powder
pinch of salt
1 1/4 dl quark
2 eggs
1 tsp almond extract
1 dl fresh cherries, chopped

Preheat the oven to 180 C. Line a baking pan (20 x 20 cm) with parchment paper.
Put all the dry ingredients in a bowl and mix. Add quark, eggs and almond extract and stir. Pour the batter into the baking pan and bake for 20 minutes. Let cool and serve with vanilla ice cream.


Körsbär-Mandelrutor

2,5 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 dl kokossocker
1,5 tsk bakpulver
nypa salt
1 1/4 dl kvarg
2 ägg
1 tsk mandelextrakt
1 dl färska körsbär, hackad

Sätt ugnen på 180 C. Klä en bakform (20 x 20 cm) med bakplåtspapper.

Lägg alla torra ingredienser i en skål och blanda. Blanda i kvarg, ägg och mandelextrakt. Häll smeten i bakformen och grädda i 20 minuter. Låt svalna och servera med vaniljglass.