Monday, June 16, 2014

Sunshine Juice

Sedan vi köpte vår råsaftcentrifug har den varit dagligen i användning. Hur gott är det inte med juice gjord på apelsin, morot, äpple, citron och ingefära. Jag minns att jag för många år sedan drack en juice på apelsin, morot och citron i Italien på en semesterresa och tyckte mycket om den då. Nu var det dags att skapa den hemma :)

Since we bought our juice extractor it has been in daily use. How good is it with juice made from orange, carrot, apple, lemon and ginger. I remember many years ago when on vacation in Italy I drank a juice made of orange, carrot and lemon and liked it a lot. Now it was time to create it at home :)Sunshine Juice

2 oranges
1 carrot
1 apple
0,5 lemon
small piece of ginger

Put all the ingredients in a juicer. Pour into a glass and enjoy immediately.


Solskens Juice

2 apelsiner
1 morot
1 äpple
0,5 citron
liten bit ingefära

Lägg alla ingredienserna i en råsaftcentrifug. Häll upp i ett glas och njut omedelbart.

12 comments:

 1. Replies
  1. Tack Sara! Den var mycket god och fräsch.

   Delete
 2. Replies
  1. Ja, ett enkelt sätt att få i sig vitaminer.

   Delete
 3. Åh, jag har bara använt min ynka två gånger! Jag tycker det är supergott med lite färsk ingefära med tex äppeljuice, eller med äpple och rödbeta, fasiken, måste kila iväg och handla lite frukt och grönt!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ingefära tycker jag också om att ha i juice, ger en så fräsch smak.

   Delete
 4. Visst är det så gott att göra egen juice, men vi är så dåliga på det eftersom vår apparat inte kan stå framme pga platsbrist. Det är ett fasligt kånkande och dragande när den ska användas. Men morot och apelsin blandar vi gärna, dock hoppar vi på ingefäran eftersom den kör igång blodcirkulation vilket en av oss absolut inte behöver mer av:)
  Härligt namn, passande för både färg och säsong!
  Kramar

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, det stämmer att den behöver stå framme för att man skall använda den regelbundet. Morot och apelsin är gott ihop. Kram

   Delete
 5. Visst är det gott att göra egen juice. Vår maskin är av äldre modell och lite jobbig att rengöra vilket gör att vi använder den sporadiskt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, det finns några delar att rengöra :)

   Delete