Saturday, June 7, 2014

“Rawreo” healthy no-bake Oreo

Oreos, ni vet de där kända chokladkexen med vaniljfyllning emellan? Jag gjorde min egen version, en nyttig variant, som inte behöver bakas i ugnen, därav namnet rawreo :)

Oreos, you know those famous chocolate cookies with vanilla filling in between? I made ​​my own version, a healthy version, which does not need to be baked in the oven, hence the name rawreo :)


“Rawreo” healthy no-bake Oreos
about 8 cookies

2 dl mixed nuts (3/4 cup + 1 tbsp=
2 tbsp cacao
2 tbsp hemp seeds
pinch of salt
3 Medjool dates, pitted and chopped
water, if needed

filling
whipped coconut milk*, the solid part in a can of full fat coconut milk

For the oreos mix nuts, cacao, hemp seeds and salt in a food processor until crumbly. Add the dates and process until you have a sticky mixture. Add water if the mixture is too dry. Roll the dough between two parchment papers to 0,5 cm thick and with a cookie cutter take out rounds. Place in the fridge while you make the filling.

*Place the coconut can in the fridge overnight. Remove the chilled can from fridge and put it upside down. The liquid coconut milk (the part that doesn’t harden) will now be at the top of the can. Pour the coconut liquid into another bowl. Don’t throw it away, you can use it in baking, in smoothies... Use the thickened coconut cream in this recipe.


“Rawreo”, nyttiga Oreos
ca 8 st

2 dl blandade nötter
2 msk kakao
2 msk hampafrön
nypa salt
3 Medjool dadlar, urkärnade och hackade
vatten, om det behövs

fyllning
kokosmjölk *, den fasta delen i en burk helfet kokosmjölk

För Oreos blanda nötter, kakao, hampafrön och salt i en matberedare tills smulig. Lägg till dadlar och mixa tills du har en klibbig blandning. Tillsätt vatten, om blandningen är för torr. Rulla degen mellan två bakplåtspapper till 0,5 cm tjock och med ett kakmått ta ut rundor. Ställ i kylen medan du gör fyllningen.

* Placera kokosburken i kylen över natten. Ta den kylda burken ur kylskåpet och lägg den upp och ned. Vätskan (den del som inte stelnar) kommer nu att vara i toppen av burken. Häll kokosvätskan i en annan skål. Kasta inte bort den, du kan använda den vid bakning, i smoothies ... Använd den tjocka kokosgrädden i detta recept.

16 comments:

  1. Men gud, det här såg ju het underbart gott ut!! måste testas! :)

    ReplyDelete
  2. Låter otroligt gott! Mums, mums!
    ha en toppen lördag!
    Kram!

    ReplyDelete
  3. Jag vill ha! Så vacker, och det låter mycket gott!

    ReplyDelete
  4. De ser jättegoda ut! Jag är så imponerad över hur du kommer på alla nya recept. Du är duktig:)
    Kram vännen

    ReplyDelete
  5. I made these beauties & they were superb, Katarina! Really enjoyful!

    ReplyDelete