Moist cakes that can be made in individual molds or in a larger baking dish. I have also made this recipe with grated apple in the filling. These are yummy eaten with vanilla ice cream.
Kanelkakor
6 st
100 g smör
1,5 dl kokossocker
1 ägg
2 dl kvarg
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
en nypa salt
fyllning:
0,5 dl kokossocker
1,5 msk kanel
Värm ugnen till 175 C grader.
Rör smör och socker luftigt. Blanda sedan ner ägget och
kvargen.
Blanda i de torra ingredienserna. Häll hälften av smeten i 6
st silikonformar (7cm i diameter) och strö på hälften av
kanel-sockerblandningen. Fyll på med resten av smeten och strö över resterande
kanelsocker. Grädda kakorna i 20 minuter.
Cinnamon Cakes
6 pcs
100 g butter
1,5 dl coconut sugar
1 egg
2 dl quark
3 dl flour
1 tsp vanilla sugar
2 tsp baking powder
pinch salt
filling and topping
0,5 dl coconut sugar
1,5 tbsp cinnamon
Preheat the oven to 175 C degrees.
Stir butter and sugar until fluffy. Then mix in the egg and
quark. Mix in the dry ingredients and stir. Pour half the batter into six
silicon molds (7 cm in diameter) and sprinkle with half of the cinnamon-sugar
mixture. Add the rest of the batter and sprinkle with the remaining
cinnamon-sugar. Bake the cakes for 20 minutes.
7 Comments
Mmmmm, ser riktigt gott ut! är kokossocker samma som kokosblomsocker? Kramar
ReplyDeleteTack Linda! Ja, det är samma :) Kram!
DeleteFint fat och gott recept!
ReplyDeleteFint fat och gott recept!
ReplyDeleteHurra, precis vad jag skulle behöva nu, med ett glas iskall mjölk till!
ReplyDeleteI bet these little beauties rock!
ReplyDeleteKisses,dear!
Thanks sweetie, hugs!
Delete