Tuesday, June 3, 2014

Berry Pancakes with Coconut Cream, Gluten-Free and Vegan

Frukost som passar bra till helgen, då man kanske vill lyxa till det lite. Goda, gluten-fria och inget dåligt alls i dessa :) En ren njutning i varje tugga! Vad äter du helst på helgen till frukost?

This breakfast goes well on the weekend, when you may want to treat yourself a little. These are delicious, gluten-free and there's nothing bad at all in these :) A pure pleasure in every bite! What do you prefer eating on the weekend for breakfast?


Berry Pancakes with Coconut Cream, Gluten-Free and Vegan
6 pcs

1 dl rice flour (1/2 cup)
3 tbsp potato flour
2 tbsp coconut flour
1 tsp baking powder
1/4 tsp salt
1 3/4 dl almond milk (3/4 cup)
1 tsp date syrup
1,5 tbsp coconut oil
blueberries and raspberries

topping
1 can coconut milk, the solid part in a can of full fat coconut milk
berries

Stir all the ingredients for the pancakes in a bowl. Heat a skillet with coconut oil and put 1,5 tbsp of batter in the skillet. Top with berries. Fry on both sides until golden brown.

Put the can in the fridge overnight. Remove the chilled can from fridge and flip it upside down. Open the can, and pour the coconut liquid into another bowl, you can use it in smoothies. Place the cream in a bowl and whip with hand beaters until it becomes fluffy and light. Serve the pancakes with the coconut cream and berries.


Bärpannkakor med Kokosgrädde, Gluten-Fria och Vegan
6 st

1 dl rismjöl
3 msk potatismjöl
2 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 3/4 dl mandelmjölk
1 tsk dadelsirap
1,5 msk kokosolja

topping
1 burk kokosmjölk
bär

Blanda alla ingredienser för pannkakorna i en skål. Hetta upp en stekpanna med kokosolja och lägg 1,5 msk smet i stekpannan. Toppa med bär. Stek på båda sidor tills de är gyllenbruna.

Ställ kokosmjölkburken i kylen över natten. Avlägsna den kylda burken från kylskåpet och vänd den upp och ner. Öppna burken och häll kokosvätskan i en annan skål, du kan använda den i smoothies. Lägg den fasta kokosmassan i en skål och vispa med handvisp tills den är fluffig. Servera med grädden och bär.

11 comments:

  1. Låter jättegott och snällt mot magen :) Ska lägga receptet på minnet :)

    Önskar dig en fortsatt fin vecka :)
    Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack så mycket! Ha en fin dag, kram!

      Delete
  2. Åh, vad det både låter och ser gott ut. Måste väl ge mig på det där med kokosgrädde snart. Låter lite krångligt bara men det är det säkert inte ... kanske kan bli helgfrukosten!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Annelie. Nej, inte alls krångligt, bara man kommer ihåg att ställa burken i kylen kvällen innan :)

      Delete
  3. Vi gör gärna glutenfria bananpannkakor till helgernas frukostar, mättar bra och länge.
    Dessa ser ljuvligt goda ut, härligt med bären som kommer mer och mer nu!
    Kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, de är faktiskt goda och snabba att göra dessutom. Kram!

      Delete
  4. gahhhh vad gott mums mums mums och tack för värmande kommentar på min blogg. Karm Sofia

    ReplyDelete
  5. På helgen äter jag gärna en leverpastejsmacka, juice, frukt och kaffe.

    ReplyDelete