När det blir varmare ute, smakar det gott med kall mat. Här har jag använt zucchini som nudlar och till såsen gjorde jag pesto och blandade i en avokado. Gott och fräscht.

When it gets warmer outside, it tastes good with cold food. Here I have used zucchini as noodles and fot the sauce, I made pesto and mixed in an avocado. Good and fresh.



Zucchini Noodles with Avocado Pesto Sauce

zucchini noodles

2,5 dl fresh basil
1 clove garlic, chopped
3 tbsp pine nuts
0,5 tbsp lemon juice
3 tbsp olive oil
1 avocado, ripe
nutritional yeast
salt
black pepper

In a food processor, mix basil, garlic, pine nuts, and lemon juice. Add the olive oil and mix until smooth. Add the avocado, nutritional yeast, salt and black pepper and blend again. If the mixture seems thick, you can add a few tablespoons of water. Mix the pesto with the noodles and serve.


Zucchininudlar med Avocado Pestosås

zucchini nudlar

2,5 dl färsk basilika
1 vitlöksklyfta, hackad
3 msk pinjenötter
0,5 msk citronsaft
3 msk olivolja
1 avokado, mogen
bjäst
salt
svartpeppar

I en matberedare, blanda basilika, vitlök, pinjenötter och citronsaft. Tillsätt olivolja och blanda tills slät. Lägg i avokado, bjäst, salt och svartpeppar och blanda igen. Om blandningen verkar tjock, kan du lägga till ett par matskedar vatten. Blanda peston med nudlarna och servera.