Sunday, May 4, 2014

Vegan and Gluten-Free Banana Avocado Cakes

Jag hade både avokado och banan hemma som behövde användas, så de fick samsas i en kaka. Det blir saftigt och krämigt att använda banan och avokado i bakverk. Dessa innehåller endast lite dadelsirap, så de är inte översöta. Man kan förstås tillsätta mer sötma om man vill. 

I had both avocado and banana at home that needed to be used, so they got to come together in a cake. It gets moist and creamy to use banana and avocado in baked goods. These contain only a little date syrup, so they are not super sweet. You can of course add more sweetness if you like.


Vegan and Gluten-Free Banana Avocado Cakes

2 bananas, ripe
1 avocado, ripe
2 tbsp coconut oil
2 tbsp date syrup
2 flax eggs (2 tbsp flax meal + 4 tbsp water)
2 tbsp almond butter
2 dl almond flour
1 dl buckwheat flour
1 tsp baking powder
1 tsp vanilla
pinch of salt

Mix the banana and avocado smooth. Add coconut oil, date syrup, flax eggs and stir. Then add the remaining ingredients and stir to combine. Pour the batter into 4 silicon molds (7cm in diameter) or into one bigger baking pan. Bake in 175 C for about 20 minutes.


Vegan och Glutenfria Banan Avocadokakor

2 bananer, mogna
1 avokado, mogen
2 msk kokosolja
2 msk dadelsirap
2 lin-ägg (2 msk malt linfrö+ 4 msk vatten)
2 msk mandelsmör
2 dl mandelmjöl
1 dl bovetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vanilj
nypa salt

Blanda banan och avokado slätt. Blanda i kokosolja, dadelsirap, lin-ägg. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och rör om. Häll smeten i 4 silikonformar (7cm i diameter) eller i en större bakform. Baka i 175 C i ca 20 minuter.

12 comments:

  1. Jag har avokadoboken ,och visste inte före det att det går bra med avokado i varma rätter också,och när man bakar.Din kaka ser gott ut:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jag har bakat en hel del med avokado och den gör att bakverken blir krämiga. Tack!

      Delete
  2. Mmm...vad gott! Måste testa nån gång att baka din vegan-bakelser! :)
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
  3. De ser jättegoda ut Katarina... är nyfiken på hur de smakar.... kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Jag tror att du skulle gilla dem :) Kram!

      Delete
  4. Banan brukar jag använda i bakverk men avokado har jag aldrig testat. Spännande:)

    Tack, de där bullarna blev riktigt, riktigt goda! Kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det funkar mycket bra att baka med avokado ;) Kram!

      Delete
  5. Låter som en spännande kombo kram diana

    ReplyDelete
  6. Åhhhh, vad goda! Jag är både hungrig och fikasugen just nu. Nästan bara nyttigheter i dessa ju! Kram

    ReplyDelete
  7. Mums mums mums gahhh vad det låter gott! kram på dig finis/Sofia

    ReplyDelete