This is the same recipe as for the sweet lemon squares, but now I tried to add in crumbled oreos too. I can tell you that it works!
Oreo Citronrutor
120 g smör, mjukt
1,5 dl kokossocker
2,5 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 burk sötad kondenserad mjölk
3/4 dl citronsaft
2-3 tsk citronskal
5 oreos, smulade
Sätt ugnen på 175 C grader. Blanda smör och kokossocker väl
i en skål. Tillsätt havregryn, mjöl, bakpulver och salt, blanda. Klä en 20 x 20
cm form med baplåtspapper och klappa ut lite mer än hälften av smuldegen över
formens botten.
Blanda kondenserad mjölk, citronsaft och citronskal. Häll
fyllningen på botten och strö på oreos.
Lägg sedan resten av smuldegen överst. Grädda i 20-25 minuter. Låt svalna och
skär i rutor. Förvaras i kylen. Citronrutorna smakar bäst när de är kalla. Ta
ut citronrutorna ur kylen ca 10 minuter innan servering.
Oreo Lemon Squares
120 g butter, soft
1,5 dl coconut sugar
2,5 dl rolled oats
2 dl flour
1 tsp baking powder
1/4 tsp salt
1 can sweetened condensed milk
3/4 dl lemon juice
2-3 tsp lemon zest
5 oreo cookies, crumbled
Preheat the oven to 175 C degrees. Mix butter and coconut
sugar until well combined. Stir in flour, rolled oats, baking powder, and salt.
Press little more thean half of the crumb mixture into the bottom of a lined 20
x 20 cm baking pan.
Mix together condensed milk, lemon juice, and lemon zest.
Spread onto the crust and put on the oreos. Sprinkle the other half of the
crumb mixture on top and bake for 20-25 minutes, or until golden brown. Allow
to cool and cut into squares. Store in the fridge. These are good eaten cold.
Take from the fridge 10 minutes before serving.
12 Comments
My mouth is watering,dear Katarina! It looks fantastic!
ReplyDeleteMany kisses from the veggie sisters!
Thanks sweeties! Hugs from Amsterdam :)
DeleteÅh, så gott! Lite Oreos skadar ju sällan ;)
ReplyDeleteTack! Oreos tackar man inte nej till :)
DeleteNä fy för, det är inte snällt att frestas med kakor som nu bara blivit ännu mer yummi!!!
ReplyDeleteKram på dej.
Hihi, tack snälla :) Kram!
DeleteVilka vackra foton och receptet låter verkligen mums!
ReplyDeleteEn sådan kaka vill man knappt äta för den är så vacker att bara titta på <3
ReplyDeleteKram på dig och ha en bra vecka
Men, tack snälla du! Kram!!
DeleteVilka fantastiska kakor du bakar! Din fantasi måste vara outtömlig,
ReplyDeleteTack, det var mycket trevligt att bli bjuden på fest med olika kulturer.
Ha en bra fortsättning på veckan! Kramar
Tack snälla du :) Kram!
DeleteGAHHHHHHHHHHH vill ha NUUUUUUUU ; ) kram Sofia
ReplyDelete