Thursday, May 1, 2014

Millet Pesto Burger

När det kommer till vegetariska biffar, så är biffar gjorda på hirs eller quinoa mina favoriter. Men även bönbiffar är goda. Det lönar sig att koka extra mycket quinoa/hirs för att ha över, för att just laga biffar. Dagens biffar har fått smak av pesto. 

When it comes to vegetarian patties, my favourites are made ​​of millet or quinoa. But even bean patties are good. It's good to cook extra quinoa / millet while you are at it, so you can make patties with the leftovers. Today's patties have got a taste of pesto.


Millet Pesto Burgers

3,5 dl vegetable broth or water (1 1/2 cup)
0,5 dl millet, rinsed (1/4 cup)
1/8 tsp salt
1 onion, finely chopped
1 clove garlic, finely chopped
1-2 tbsp pesto
sea salt
freshly ground black pepper

Add millet into boiling broth (or water) with salt. Reduce heat to low, cover and simmer until liquid is absorbed, 25-30 minutes. Add water if needed. Turn off the heat and let stand covered for 10 minutes. Let cool to room temperature, takes about 20 minutes. Stir in onion, garlic, pesto and season to taste. With wet hands form into burgers. Put the burgers on a parchment paper lined baking sheet. Bake in 175 C for 20-25 minutes.


Hirs Pesto Burgers

3,5 dl grönsaksbuljong eller vatten
0,5 dl hirs, sköljd
1/8 tsk salt
1 lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1-2 msk pesto
salt
nymalen svartpeppar

Lägg hirs i kokande buljong (eller vatten) med salt. Sänk värmen till låg, täck och låt sjuda tills vätskan absorberas, 25-30 minuter. Tillsätt vatten om det behövs. Stäng av värmen och låt stå täckt i 10 minuter. Låt svalna till rumstemperatur, tar ca 20 minuter. Rör i lök, vitlök, pesto och krydda efter smak. Med våta händer forma till hamburgare. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 175 C i 20-25 minuter.

8 comments:

  1. Alltså jag måste bli bättre på veg-biffar, de jag har gjort hittills kan inte direkt passera som bjudmmat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Om du vill imponera på gästerna, så då är det här receptet för dig :)

      Delete
  2. Jag har hirs i skåpet, så kanske gör jag biffar med din recept:)

    ReplyDelete
  3. Men du, det här låter gott. Hirs har jag inte provat tidigare. Härligt!

    ReplyDelete
  4. Vad gott det låter. Något att prova!

    ReplyDelete