En god och mättande gryta som kan ätas tillsammans med naan eller serveras med quinoa eller ris.  

A tasty and hearty stew that can be eaten with naan or served with quinoa or rice.


Indian Lentil Stew
about 4 servings

1 red onion, chopped
1 clove garlic, minced
1 tbsp coconut oil
2 carrots, grated
1-2 tsp garam masala
chili, after taste
0,5 tsp cinnamon
1 can of crushed tomatoes
3 dl water
2,5 dl lentils (I used red and beluga)
1 dl coconut milk, optional
salt

Heat the oil in a saucepan. Fry the onion and garlic for a minute and add the carrots, garam masala, chili and cinnamon and fry for 3 minutes. Add tomatoes, water, and lentils. Cook on low heat until the lentils are soft. Add more water if needed. When the stew is almost ready, add the coconut milk and some salt.



Indisk Linsgryta
ca 4 portioner

1 röd lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
2 msk olja
2 morötter, rivna
1-2 tsk garam masala
chili, efter smak
0,5 tsk kanel
1 burk krossad tomat
3 dl vatten
2,5 dl linser (jag använde röda och beluga)
1 dl kokosmjölk
salt

Hetta upp olja i en kastrull. Stek lök och vitlök någon minut och lägg i morötter, garam masala, chili och kanel. Bryn på låg värme i ca 3 min. Häll i tomat, vatten och linser. Koka upp och låt sjuda tills linserna är mjuka. Tillsätt vatten vid behov. Mot slutet av kokningstiden häll i kokosmjölk och salta efter smak.