A not too sweet cake and made from rye flour instead of white flour. If you want you can happily serve it with some vanilla ice cream.
Rye Cinnamon Cake with Streusel
50 g coconut oil, solid form
120 g quark (8 tbsp)
2 eggs
8 tbsp coconut sugar
2,5 dl rye flour
1,5 tsp baking powder
1 tsp cinnamon
1 tsp vanilla extract
4 tbsp cinnamon chips, optional
streusel
50 g oatmeal
1 tbsp rye flour
4 tbsp coconut sugar
10-15 g coconut oil, soft
Mix coconut oil, quark and the eggs in a bowl. Add the rest
of the ingredients and pour the batter into well greased baking dishes, I used
two 15 x 15 cm, but you can use one big as well. For the streusel, mix all the
ingredients together, and put on the batter. Bake in 175 C for about 20 minutes
(longer if you use a bigger baking dish).
Råg Kanelkaka med Smul
50 g kokosnötolja, fast form
120 g kvarg (8 msk)
2 ägg
8 msk kokossocker
2,5 dl rågmjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk vaniljextrakt
4 msk kanelchips, valbart
smul
50 g havregryn
1 msk rågmjöl
4 msk kokossocker
10-15 g kokosnötolja, mjuk
Blanda kokosolja, kvarg och äggen i en skål. Tillsätt resten
av ingredienserna och häll smeten i väl smorda formar, jag använde två 15 x 15
cm, men du kan använda en stor också. För smulet, blanda alla ingredienser
tillsammans, och strö på smeten. Grädda i 175 C i ca 20 minuter (längre om du
använder en större ugnsform).
5 Comments
Vilken godbit!
ReplyDeleteTack Erika! Den var mycket god.
DeleteSMULET! Kan man baka en burk smul och ha till glass kanske? På tal om glass så blev jag väldigt sugen på körsbärsglassen nu!
ReplyDeleteMen, ja! Det var en bra idé, tack :) Körsbärsglassen, visst var den god :)
DeleteYum Yum yummm, I say! Ideal with vanilla ice-cream indeed! x
ReplyDeleteI will make this tomorrow! Yeahhh! x