Tuesday, April 15, 2014

Rye Cinnamon Cake with Streusel

En inte alltför söt kaka och gjord på rågmjöl istället för vitt mjöl. Om man vill kan man gärna servera lite vaniljglass till. 

A not too sweet cake and made ​​from rye flour instead of white flour. If you want you can happily serve it with some vanilla ice cream.


Rye Cinnamon Cake with Streusel

50 g coconut oil, solid form
120 g quark (8 tbsp)
2 eggs
8 tbsp coconut sugar
2,5 dl rye flour
1,5 tsp baking powder
1 tsp cinnamon
1 tsp vanilla extract
4 tbsp cinnamon chips, optional

streusel
50 g oatmeal
1 tbsp rye flour
4 tbsp coconut sugar
10-15 g coconut oil, soft

Mix coconut oil, quark and the eggs in a bowl. Add the rest of the ingredients and pour the batter into well greased baking dishes, I used two 15 x 15 cm, but you can use one big as well. For the streusel, mix all the ingredients together, and put on the batter. Bake in 175 C for about 20 minutes (longer if you use a bigger baking dish).


Råg Kanelkaka med Smul

50 g kokosnötolja, fast form
120 g kvarg (8 msk)
2 ägg
8 msk kokossocker
2,5 dl rågmjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk vaniljextrakt
4 msk kanelchips, valbart

smul
50 g havregryn
1 msk rågmjöl
4 msk kokossocker
10-15 g kokosnötolja, mjuk

Blanda kokosolja, kvarg och äggen i en skål. Tillsätt resten av ingredienserna och häll smeten i väl smorda formar, jag använde två 15 x 15 cm, men du kan använda en stor också. För smulet, blanda alla ingredienser tillsammans, och strö på smeten. Grädda i 175 C i ca 20 minuter (längre om du använder en större ugnsform).

6 comments:

  1. SMULET! Kan man baka en burk smul och ha till glass kanske? På tal om glass så blev jag väldigt sugen på körsbärsglassen nu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Men, ja! Det var en bra idé, tack :) Körsbärsglassen, visst var den god :)

      Delete
  2. Yum Yum yummm, I say! Ideal with vanilla ice-cream indeed! x

    I will make this tomorrow! Yeahhh! x

    ReplyDelete