To make your own tortilla is very easy and also very quick. You can make them faster than if you were to go to the store and buy ready ones :) and without all the additives the store bought contains.
Rye Tortilla
8 tortillas
5 dl flour (2 cups), I used a mixture of rye, whole wheat
and buckwheat flour
0,5 tsp salt
1 3/4 dl water (3/4 cup)
3 tbsp olive oil
In a bowl, combine flour and salt. Stir in water and oil,
and knead, adding a little flour or water if needed to achieve a smooth dough.
Let rest for 5 minutes.
Divide dough into eight pieces. On a lightly floured
surface, roll each piece into a thin circle. In a large nonstick skillet, cook
tortillas over medium heat for 1 minute on each side or until lightly browned.
Råg Tortilla
8 tortillas
5 dl mjöl (jag använde en blandning av råg, fullkorn och
bovetemjöl)
0,5 tsk salt
1 3/4 dl vatten
3 msk olivolja
I en skål, kombinera mjöl och salt. Rör i vatten och olja,
och knåda, tillsätta lite mjöl eller vatten om det behövs för att uppnå en
smidig deg. Låt vila i 5 minuter.
Dela degen i åtta bitar. På ett lätt mjölat bakbord, kavla
varje bit till en tunn cirkel. I en nonstick stekpanna, grädda tortillas över
medelvärme i 1 minut på varje sida eller tills lätt brynt.
9 Comments
Det var ju väldigt smidigt :-) Bra tips!
ReplyDeleteFortsatt go tisdag till dig.
Kram Susanne / Lätta och Goda Recept
Tack detsamma Susanne!
DeleteÅh så lätt och fräscht det låter/ser ut!
ReplyDeleteTack Marja! Mycket enkelt och gott.
DeleteKylläpäs kuulostaa hyvältä, näitä täytyy kokeilla! :)
ReplyDeleteKan man beställa en laddning till kvällens middag, sonen har beställt långlagad högrev och jag tror de här blir perfekta till det!
ReplyDeleteJa, det går att fixa :) Du har dem i kväll! Kram
DeleteOj, vad bra! Tack för tipset. :) Ska prova dessa nästa gång det vankas tortillas.
ReplyDeleteTack, roligt om du vill testa!
Delete