Monday, April 28, 2014

Gluten-Free Ricotta Coconut Orange Cakes

En fräsch vårkaka med smak av apelsin och kokos. Mandelmjölet ger kakan en grövre konsistens. 

A fresh spring cake with flavors of orange and coconut. The almond flour gives the cake a coarser texture.


Gluten-Free Ricotta Coconut Orange Cakes

90 g coconut oil, soft
100 g (1,5 dl) coconut sugar
2 eggs
100 g (6 tbsp) ricotta
100 g (2 dl) almond flour
25 g (4 tbsp) dessicated coconut
1 tsp baking powder
zest from one orange
2 tbsp orange juice

Stir together coconut oil and sugar in a bowl. Add the eggs and stir well. Add the ricotta, almond flour, coconut, baking powder, orange zest, and-juice and mix until everything is combined. Pour the batter into four silicon  molds (7 cm bottom and 4,5 cm high) and bake in 180 C degree oven for about 25 minutes.


Gluten-Fria Ricotta Kokos Apelsinkakor

90 g kokosolja, mjuk
100 g (1,5 dl) kokossocker
2 ägg
100 g (6 msk) ricotta
100 g (2 dl) mandelmjöl
25 g (4 msk) torkade kokosflingor
1 tsk bakpulver
skal från en apelsin
2 msk apelsinjuice

Rör ihop kokosolja och socker i en skål. Tillsätt äggen och rör om väl. Tillsätt ricotta, mandelmjöl, kokos, bakpulver, apelsinskal och-saft och blanda tills allt är kombinerat. Häll smeten i fyra silikonformar (7 cm botten och 4,5 cm hög) och grädda i 180 C graders ugn i ca 25 minuter.

14 comments:

  1. mmm...underbart gott! Sparar receptet!
    Kramar till dig!
    //Lana

    ReplyDelete
  2. Åh, så vackra kakor! Jag njuter av dina bilder och tar en kopp kaffe till. Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack, så snällt av dig att säga. Kram!

      Delete
  3. Låter riktigt goda, gillar att de är gjorda på mandelmjöl! Tror du att man kan använda honung istället för björksockret, eller är det bättre att ta råsocker?
    Så kul att det gick bra med den kungliga dagen i helgen, vilken kul grej, hoppas det gick bra med försäljningen!
    Kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, mandelmjöl är en ny favorit. Ja, honung kan ni bra ersätta kokossockret med, men då kanske ni behöver öka mängden mandelmjöl. Försäljningen gick bra, bullarna tog slut ganska fort :) Kram!

      Delete
  4. Ricotta, coconut and orange, what a wonderful sounding combination!!

    ReplyDelete
  5. Vackert och med säkerhet gott!

    Kram kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Malin! Det var riktigt gott. Kram!

      Delete
  6. Så vacker och så fin färg det blev av skivan ovanpå :)

    ReplyDelete