Den här är ett resultat av ett experiment i köket. Och jag tycker att den blev mycket god. Len och krämig med smak av kaffe.  

This is a result of an experiment in the kitchen. And I think it was very good. Smooth and creamy with flavors of coffee.


Gluten Free Macchiato Crumble Cheese Cake

1 dl almond flour
1,5 dl buckwheat flour
1,5 dl rolled oats, gf
1 dl coconut sugar
1 tsp instant coffee powder
120 g butter, soft
120 g cream cheese
120 g condensed milk
75 ml macchiato drink

Preheat the oven to 175 C. Mix flour, rolled oats, coconut sugar, in a bowl. Add the butter and stir. Set aside half of the dough. Press the remaining mixture evenly into two baking pans, 15 x 15 cm, lined with parchment paper or use one big baking pan.
Beat cream cheese, condensed milk and macchiato until smooth and pour over the crust. Sprinkle remaining crust mixture over the cream cheese mixture. Bake for 30 minutes. Let cool and put in the fridge for 2 hours.


Glutenfri Macchiato Smulostkaka

1 dl mandelmjöl
1,5 dl bovetemjöl
1,5 dl havregryn, gf
1 dl kokossocker
1 tsk kaffepulver
120 g smör, mjukt
120 g färskost
120 g kondenserad mjölk
75 ml macchiato dryck

Sätt ugnen på 175 C. Blanda mjöl, havregryn, kokossocker i en skål. Tillsätt smöret och rör om. Ställ åt sidan halva degen. Tryck den kvarvarande blandningen jämnt i två bakformar, 15 x 15 cm, klädd med bakplåtspapper eller använd en stor bakform.
Vispa färskost, kondenserad mjölk och macchiato tills slät och häll över kakbotten. Strö återstående smulblandning över färskostblandningen. Grädda i 30 minuter. Låt svalna och ställ i kylen i 2 timmar.