Friday, April 4, 2014

Gluten-Free and Vegan Seed Bread

Brödet i gårdagens inlägg var detta fröbröd, som jag har gjord vegant, med hjälp av att använda linfrö-ägg istället för ägg. Det blev ett mycket gott bröd med tuggmotstånd som jag gillar. 

The bread in yesterday's post was this seed bread, which I have made ​​vegan, by using flaxseed eggs instead of eggs. This was a very good bread and with a bite that I like.


Seed Bread, Gluten-Free and Vegan
adapted from here

3 flax eggs (3 tbsp flaxseed meal + 6 tbsp water, let stand for 15 minutes)
100 g almond flour
100 sesame seeds
100 g flax seeds
100 g sunflower seeds
50 g pumpkin seeds
2 tbsp chia seeds
1 dl water
1 1/4 tsp salt

Mix all the ingredients together. Pour into a greased loaf pan or cake pan. Bake at 160 C for 1 hour.


Fröbröd, Gluten-fritt och Vegan
anpassat efter detta recept

3 linfröägg (3 msk linfrömjöl+ 6 msk vatten, låt stå i 15 minuter)
100 g mandelmjöl
100 sesamfrön
100 g linfrön
100 g solrosfrön
50 g pumpafrön
2 msk chiafrön
1 dl vatten
1 1/4 tsk salt

Blanda ihop alla ingredienser. Häll i en smord brödform eller kakform. Baka i 160 C 1 timme.

12 comments:

  1. Toppen att kunna ersätta ägg på det vist. Det måste jag testa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, visst är det. Det funkar också med chiafrön.

      Delete
  2. Jag gillar också bröd med tuggmotstånd Det här låter gott!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det får inte vara luft man äter :)

      Delete
  3. DeliciousElla has a similar bread recipe like this! I must try this soon!! The bread looks cool & delicious too! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I have also tried Ella's recipe, and it was good!

      Delete
  4. I am sorry, I meant DeliciouslyElla! Here is the bread link recipe: http://deliciouslyella.com/almond-quinoa-pumpkin-seed-bread/

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Det var verkligen mycket lyckat och gott! Kram!

      Delete