Monday, March 24, 2014

Tomato-Vegetable Stew

En enkel vardagsmaträtt, som man kan variera smaken på genom att använda olika kryddor från gång till gång. Även grönsakerna går att variera. Använd grönsaker som är i säsong eller använd dina favoriter.

A simple everyday dish, that you can vary the flavor of using different spices from time to time. Even vegetables can be varied. Use whatever is in season or use your favourite vegetables. 


Tomato-Vegetable Stew

1 red onion, chopped
1 garlic clove, chopped
1 large carrot, coarsely grated
2 cans of diced tomato
handful of sugar peas, chopped
salt
pepper
cumin
paprika
chili

Chop the onion and garlic and put in a sauce pan with oil. Fry for a couple of minutes and then add the carrot and fry for 1-2 minutes. Add the tomatoes and let simmer for 20 minutes. Finally add the sugar peas and cook for 4-5 minutes more. Turn of the heat and season to taste.


Tomat-Grönsaksgryta

1 rödlök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 stor morot, grovt riven
2 burkar tärnade tomater
handfull sockerärtor, hackade
salt
peppar
spiskummin
paprika
chili

Hacka lök och vitlök och lägg i en kastrull med olja. Stek i ett par minuter och tillsätt sedan morot och stek i 1-2 minuter. Tillsätt tomaterna och låt sjuda i 20 minuter. Slutligen tillsätt sockerärter och koka i ytterligare 4-5 minuter. Stäng av värmen och krydda efter smak.

No comments:

Post a Comment