I usually make tofu stroganoff every now and then and I like it a lot. This time I added even peppers. I also made mushroom stroganoff, here you will find the recipe.
Tofu Bell Pepper Stroganoff
2 portions
1 onion
1 small red and yellow bell pepper
250 g tofu, cut into cubes
salt
black pepper
paprika
2 tbsp tomato paste
2 tbsp almond flour
3 dl vegetable stock (1 ¼ cup)
0,5-1 dl soy cream (1/4-1/2 cup)
1 pickled cucumber, chopped
2 tsp mustard
Chop the onion, bell pepper and tofu. Heat coconut oil in a
saucepan and fry the onion, bell pepper and tofu. Season with salt, pepper and
paprika. Add the tomato paste and sprinkle with almond flour. Stir for a while
and then add the vegetable stock. Let boil gently for 10-15 minutes. Then add
soy cream. Add the pickled cucumber, season with mustard, check the taste and
cook a few minutes more. Serve with cooked quinoa, potatoes or rice.
Tofu Paprika Stroganoff
2 portioner
1 lök
1 liten röd och gul paprika
250 g tofu, skuren i tärningar
salt
svartpeppar
paprika
2 msk tomatpuré
2 msk mandelmjöl
3 dl grönsaksbuljong
0,5-1 dl sojagrädde
2 tsk senap
Skär lök, paprika och tofu i bitar. Värm kokosolja i en kastrull och fräs
lök, paprika och tofu. Krydda med salt, peppar och paprika. Tillsätt tomatpuré och strö
över mandelmjöl. Rör om en stund och häll sedan i grönsaksbuljong. Låt koka
sakta i 10-15 minuter. Tillsätt sedan sojagrädde. Krydda med senap, kontrollera
smak och koka några minuter. Servera med kokt quinoa, potatis eller ris.
11 Comments
Jag älskar tofu stroganoff! Kram!
ReplyDeleteMmm,precis vad jag så älskar att äta:) Mandelmjöl skall jag prova nästa gång.
ReplyDeleteJa, min favorit också.
DeleteÅh va gott älskar stroganoff, måste absolut prova att göra dessa :D
ReplyDeleteJa, visst är det gott!
DeleteMums vad detta lät och såg gott ut! Ska prova i veckan :D kram
ReplyDeleteRoligt, tack! Kram!
DeleteLåter mkt gott det här, måste testas! Jag tänkte ta rökt tofu, tror att det kan bli gott :)
ReplyDeleteÖnskar dig en fin söndag! Kram
Ja, rökt tofu passar säkert bra. Ha en skön söndag, kram!
DeleteHej Katarina.
ReplyDeleteJag älskar tofu, men har aldrig tänkt på det kan användas stroganof. Bra idé. Har inte blivit så mycket på nätet tidigare, kom att skära 1,5 cm av tummen. Men nu, det är bättre. Hoppas du njuter våren söta Katarina, stor kram och tack för receptet!
Hej Mette! Du har varit saknad. Inte roligt att höra vad som hänt dig, hoppas tummen blir bra igen. Njut du också av våren. Stor kram!
Delete