Idag är det fastlagstisdag och jag bjuder på bullor som är lchf. Jag hittade receptet hos Tina. Mycket goda och som ni vet, gillar jag att testa för mig nya recept. Här hittar ni den vanliga versionen på bullorna.

Today is Shrove Tuesday and I'm giving you a recipe for lchf buns. I found the recipe from Tina. Very delicious and as you know, I like to try new recipes. Here you will find the regular version of the buns.


Fastlagsbullor LCHF
ca 5 st

3 ägg
3 msk Stevia strö / Nustevia-pulver 2 g
1 dl vispgrädde
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1,5 tsk malen kardemumma

mandelfyllning till 1 bulle
2 msk mandelmjöl
1,5 msk vispgrädde
2 krm Stevia strö

vispad grädde

Värm ugnen till 175 C grader. Vispa ägg och sötning poröst. Blanda i övriga ingredienser och rör om till en smet. Låt stå i ca 5 minuter. Forma smeten till bullar med lätt fuktade händer och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 18-20 minuter. Låt svalna helt.
Blanda ingredienserna till mandelfyllningen och låt stå i kylen en stund. Skär toppen av på bullarna och lägg på mandelfyllning och vispad grädde. Lägg på locket.


Shrove Tuesday Buns, LCHF 
about 5 pcs

3 eggs
3 tbsp Nustevia powder 2 g
1 dl cream
2 dl almond flour
2 tbsp coconut flour
2,5 tbsp psyllium
2 tsp baking powder
1 tsp vanilla powder
1,5 tsp ground cardamom

almond filling for 1 bun
2 tbsp almond flour
1,5 tbsp cream
2 pinches of stevia sprinkle

whipped cream

Preheat oven to 175 C degrees. Beat eggs and sweetening fluffy. Mix in the remaining ingredients and stir into a batter. Let stand for about 5 minutes. Shape the mixture into balls with lightly moistened hands and place on a baking sheet with parchment paper. Bake for about 18-20 minutes. Allow to cool completely.

Mix the ingredients for the almond filling and put in the fridge for a while. Cut the tops of the buns and using a spoon scoop a bit from inside the bun. Fill the cavity with a spoonful of almond filling, and top with whipped cream. Put the top back on.