Today is Shrove Tuesday and I'm giving you a recipe for lchf buns. I found the recipe from Tina. Very delicious and as you know, I like to try new recipes. Here you will find the regular version of the buns.
Fastlagsbullor LCHF
ca 5 st
3 ägg
3 msk Stevia strö / Nustevia-pulver 2 g
1 dl vispgrädde
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1,5 tsk malen kardemumma
mandelfyllning till 1 bulle
2 msk mandelmjöl
1,5 msk vispgrädde
2 krm Stevia strö
vispad grädde
Värm ugnen till 175 C grader. Vispa ägg och sötning poröst.
Blanda i övriga ingredienser och rör om till en smet. Låt stå i ca 5 minuter.
Forma smeten till bullar med lätt fuktade händer och lägg på en plåt med
bakplåtspapper. Grädda i ca 18-20 minuter. Låt svalna helt.
Blanda ingredienserna till mandelfyllningen och låt stå i
kylen en stund. Skär toppen av på bullarna och lägg på mandelfyllning och
vispad grädde. Lägg på locket.
Shrove Tuesday Buns, LCHF
about 5 pcs
3 eggs
3 tbsp Nustevia powder 2 g
1 dl cream
2 dl almond flour
2 tbsp coconut flour
2,5 tbsp psyllium
2 tsp baking powder
1 tsp vanilla powder
1,5 tsp ground cardamom
almond filling for 1 bun
2 tbsp almond flour
1,5 tbsp cream
2 pinches of stevia sprinkle
whipped cream
Preheat oven to 175 C degrees. Beat eggs and sweetening
fluffy. Mix in the remaining ingredients and stir into a batter. Let stand for
about 5 minutes. Shape the mixture into balls with lightly moistened hands and
place on a baking sheet with parchment paper. Bake for about 18-20 minutes.
Allow to cool completely.
Mix the ingredients for the almond filling and put in the
fridge for a while. Cut
the tops of the buns and using a spoon scoop a bit from inside the bun. Fill
the cavity with a spoonful of almond filling, and top with whipped cream. Put
the top back on.
17 Comments
Så gott! Ha en fettisdag!
ReplyDeleteSer mycket gott ut! Ha en fin dag! Kram
ReplyDeleteÅh vad gott det ser ut och spännande med lite annat recept. Har läst flera varianter nu på glutenfri bulle och fyllning som är gjord på mandelmjöl. Ska nog testa :) Däremot är jag lite tveksam till sötningsmedel som stevia och liknande ... vad tycker du om dessa?
ReplyDeleteJag har testat stevia, då jag har fått det hemskickat till mig. Jag tycker att det ger en liten bismak, som är bitter. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om sötningsmedel, det sägs ju att de är naturliga, men...Helst använder jag mig av kokossocker istället för vitt socker. Ha en fin dag, kram!
DeleteHåller med, smaken känns konstig och det naturliga är jag också ytterst tveksam till. Kokossocker ska jag utforska lite till men det jag provat har fungerat bra. Tack för ditt svar och kram tillbaka.
DeleteVisst är det roligt att det finns så många goda och hälsosamma alternativ till bakverk! :)
ReplyDeleteDin semla ser proffsigt ut! :)
Ha en toppen dag!
Kramar!
//Lana
Ja, visst är det. Alla får som de vill :) Tack snälla och kram!
DeleteJag har precis smällt i mig en stor semla med vanilj;)
ReplyDeleteGott, men nu får det räcka för resten av veckan..
Kram
Ja, visst är det gott. Kram!
DeleteJag skippar semla i dag. En munk slank ner istället och semlorna finns kvar. Jag bakar inga egna i år. Kram - din ser god ut!
ReplyDeleteMunk funkar lika bra :) Tack Erika och kram!
DeleteTur att det finns recept för alla olika önskemål! Idag har det säkert ätits massor av semlor runt om i Sverige och på flera andra håll i världen också. jag blev bjuden på semlor av en kollega på jobbet idag. Alltid kul med spontana överraskningar:)
ReplyDeleteHa det gott vännen! Kram
Ja, det tycker jag också. Kul med överraskningar. Kram fina du!
DeleteWhat a delicious bun!
ReplyDeleteKisses,dear!
Thank you Lenia! Have a lovely day, hugs!
Deletethey look wonderful!
ReplyDeleteThank you Dina!
Delete