Saturday, March 22, 2014

Gluten-Free Butternut Squash Pie Crust

Jag går ofta till Bondens marknad på lördag och köper grönsaker och frukt. Där har jag även sett matstånd som säljer pajer med färggranna pajbotten och blivit intresserad. Klart jag vill testa att göra en färgglad paj. Jag köpte med mig hem en butternut squash  som jag rostade i ugnen och använde sedan i detta pajbotten. Ett mycket lyckat experiment, om jag själv får säga. Som fyllning gjorde jag en röra på kål och sojagrädde.

I often go to the Farmer's Market on Saturday and buy vegetables and fruit. There I have seen food stalls selling pies with colorful pie crust and become interested. Of course I wanted to try to make a colorful pie. I bought home with me a butternut squash that I roasted in the oven and then used in this pie crust. A very successful experiment. As for the filling, I made a mixture of kale and soy cream. 


Gluten-Free Butternut Squash Pie Crust
2 small pies

crust
1 dl butternut squash puree (1/2 cup)
1,5 dl buckwheat flour (2/3 cup)
1 tbps coconut oil, melted
0,5 tsp baking powder
0,5 tsp salt

filling
kale
garlic
soy cream
salt
pepper

Mix all the ingredients in a bowl. Press the dough into 2 tart pans, 10 cm. Prick the crust with a fork. Bake in 175 C for 10 minutes. Then add your filling and bake until the filling is warm or set.


Gluten-Fri Butternut Squash Pajskal
2 små pajer

skorpa
1 dl butternut squash puré
1,5 dl bovetemjöl
1 msk kokosolja, smält
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

fyllning
grönkål
vitlök
sojagrädde
salt
peppar

Blanda alla ingredienser i en skål. Tryck degen i 2 pajformer, 10 cm. Nagga pajskalet med en gaffel. Baka i 175 C i 10 minuter. Häll sedan i din fyllning och grädda tills fyllningen är varm eller har stelnat.

11 comments:

  1. Det här måste jag prova! Låter helt i min smak! Härliga färger! :)
    Ha en fin lördag!
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
  2. Alltså... grönkål verkar inte gå att få tag på här uppe i norr. :( Inte nöjd. Verkar gott!

    ReplyDelete
  3. Grönkålen är borta ör säsongen här nu. Men pajdegen kan man ju testa, det blev i alla fall jag sugen på!

    ReplyDelete
  4. Så kul när det går att förändra och variera maträtter som vanligtvis alltid görs på samma sätt annars. Vi har gjorde pajskal med kokt ris och det blev riktigt lyckat och gott!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är roligt att experimentera :)

      Delete
  5. You are 1 clever & creative woman! I can invent stuff but I have trouble trying to form them together & it with you it is like second nature,..! Well done you! I love your tasty creative recipes a lot & love all of them! xxx

    ReplyDelete