Detta är ett recept som jag använt mig av länge, men som jag ändrar smaksättning på. Denna gång blev det apelsin och oreokex, mmmm mycket gott :)

This is a recipe that I have used a long time, but I usually change the flavour from time to time. This time it used orange and oreo cookies, mmmm very good :)


Krämiga Apelsin-Oreorutor

120 g smör, mjukt
2 dl farinsocker
2 dl vetemjöl
2,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt

1 burk sötad kondenserad mjölk
0,5 dl apelsinsaft
skal av 0,5 apelsin
6 st oreos, smulade

Värm ugnen till 175 grader. Blanda smör och farinsocker i en skål. Blanda sedan i mjöl, havregryn, bakpulver och salt. Tryck lite över hälften av smulblandningen i botten av en 20 x 20 cm bakform.
Blanda kondenserad mjölk, apelsinsaft och -skal och oreos. Häll på smulbottnet. Strö över resterande smulblandning och grädda i 20-25 minuter, eller tills gyllenbrun. Låt svalna och ställ i kylskåp.


Creamy Orange Oreo Squares

120 g butter, softened
2 dl brown sugar
2 dl flour
2,5 dl oatmeal
1 tsp baking powder
1/4 tsp salt

1 can sweetened condensed milk
0,5 dl of orange juice
zest of 0.5 orange
6 oreos, crumbled

Preheat the oven to 175 degrees. Mix butter and brown sugar in a bowl. Then mix in the flour, oatmeal, baking powder, and salt. Press a little over half of the crumb mixture into the bottom of a 20 x 20 cm baking tin.

Mix the condensed milk, orange juice and zest and oreos. Pour over the crust. Sprinkle with the remaining crumb mixture and bake for 20-25 minutes, or until golden brown. Allow to cool and refrigerate.