Sunday, February 16, 2014

Ricotta Pesto Bell Pepper Quiche

Paj gjord på ricotta gör den mycket mättande, så en fräsch sallad eller grönsaker vid sidan om passar bra att servera till. 

Pie made ​​with ricotta makes it very filling, so a fresh salad or vegetables on the side is perfect to serve with the quiche.


Ricotta Pesto Bell Pepper Quiche

crust
3 dl whole wheat flour
75 g quark
50 g butter, softened
pinch of salt

filling
250 g ricotta
50 g parmesan, grated
2 tbsp pesto
chopped red and yellow bell pepper
basil
salt
pepper

Mix flour, quark, butter and salt into a smooth dough and press into a baking pan. Mix the ricotta, parmesan cheese, pesto, peppers and spices. Pour the filling over the crust and bake at 200 C for 20-25 minutes.


Ricotta Pesto Paprikapaj

pajbotten
3 dl fullkornsmjöl
75 g kvarg
50 g smör, mjukt
nypa salt

fyllning
250 g ricotta
50 g parmesan, riven
2 msk pesto
hackad röd och gul paprika
basilika
salt
peppar

Blanda mjöl, kvarg, smör and salt till en jämn deg och tryck den i en bakform. Blanda ricotta, parmesan, pesto, paprika och kryddor. Häll fyllningen över pajbotten och grädda i 200 C grader i 20-25 minuter.

6 comments:

  1. sv: Tack så mycket! :)
    Har suttit och bläddrat igenom dina kategorier lite nu, gud vad mycket gott du lagar!

    ReplyDelete
  2. Så mycket gott du gjort på sistone (eller, ja, alltid), hastbullar med kall mjölk, vilket barndomsminne! Kan man beställa en portion paj och en hastbulle till söndagsmiddag?

    ReplyDelete