Wednesday, February 12, 2014

Pesto Sundried Tomato Cheese Muffins

Saltiga muffins, som går lätt att att med på picknick eller varför inte äta till en god soppa.

Savoury muffins, which are easy to take on a picnic or why not eat with a good soup.


Pesto Sundried Tomato Cheese Muffins

1,5 dl buckwheat flour
1 dl almond flour
1 tbsp flax seed meal
1 tsp baking powder
1 dl strong cheese, grated
1 dl zucchini, grated
1,5 dl soy milk
1 egg
1,5 tbsp pesto
5 sundried tomatoes, chopped
2 tsp oregano
salt
pepper
cherry tomatoes for topping

Mix buckwheat flour, almond flour, flax seed meal and baking powder in a bowl. Add the rest of the ingredients and stir until everything is combined. Pour the mixture into muffin cups and top with a cherry tomato. Bake in 200 C degree oven for 15-20 minutes.


Pesto Soltorkad Tomat Ostmuffins

1,5 dl bovetemjöl
1 dl mandelmjöl
1 msk linfrön, malda
1 tsk bakpulver
1 dl stark ost, riven
1 dl zucchini, riven
1,5 dl sojamjölk
1 ägg
1,5 msk pesto
5 soltorkade tomater, hackade
2 tsk oregano
salt
peppar
körsbärstomater för topping

Blanda bovetemjöl, mandelmjöl, linfrömjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda. Häll blandningen i muffinsformar och toppa med en körsbärstomat. Grädda i 200 C graders ugn i 15-20 minuter.

2 comments: