Tuesday, February 25, 2014

Healthy Cardamom Buns

Vanliga bullor i all ära, men jag gillar att testa för mig nya recept. Jag hittade receptet hos Sanna och jag tyckte att det blev mycket goda. På hennes sida hittar du också recept till sockerfri mandelmassa och kvargkräm, i fall du vill göra dem till fastlagstisdagen.

Regular buns are great, but I like to try recipes that are new for me. I found the recipe for these buns at Sanna and I thought they were very good. 
On her page you will also find recipe for sugar-free almond paste and quark "cream", in case you want to make them to Shrove Tuesday.


Nyttiga Kardemumma Bullor

250 g kvarg
1 dl havremjöl
0,5 dl rismjöl eller bovetemjöl
0,5 dl mandelmjöl
1 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
2 msk stevia strö / 4 g stevia pulver

Sätt på ugnen på 175 C. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke med en sked. Forma med fuktiga händer 6 små bollar och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i ugnen i 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna.


Healthy Cardamom Buns

250 g quark
1 dl oat flour
0,5 dl rice flour or buckwheat flour
0,5 dl almond flour
1 tsp cardamom
1 tsp baking powder
2 tbsp stevia sugar / 4 g stevia powder

Turn on the oven to 175 C. Mix together all ingredients in a bowl with a spoon. Shape with wet hands 6 small balls and place them on a parchment paper lined baking sheet. Bake in the oven for 20-25 minutes. Remove and let cool.

16 comments:

  1. These sound and look really good, not always the case with gluten-free baking. :-)

    ReplyDelete
  2. De här semlorna låter jättegott! Smarrigt!
    Ha en toppen dag!
    Kramar!
    //Lana

    ReplyDelete
  3. Jag har också gjort hälsosamma semlor, perfekt inför fettisdagen!

    ReplyDelete
  4. Det här läter både hälsosamt och gott:)

    ReplyDelete
  5. Kardemumma är så gott och jag äter det gärna i bullar. Semlor är inte nånting jag äter ofta. Kanske en eller högst två när det är säsong. Dessa ser ut att vara ett bra alternativ. Kram,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det passar bra i bullar. Det här är en nyttigare variant på semla :) Kram!

      Delete
  6. Vad roligt att du testade dem!! Ser underbart gott ut! :)
    Ha en fin dag!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack för ett bra recept :) Ha en fin dag du också.

      Delete