A moist cake made with both zucchini and carrot. I did it also gluten-free, but you can use plain flour too. The icing was a mixture of cream cheese and quark, very fresh and good.
Carrot Zucchini Cake, gf
100 g butter, soft
1,5 dl coconut sugar
1 egg
2,5 dl finely grated carrot and zucchini
1 dl almond flour
0,5 dl buckwheat flour
1 tsp baking powder
1 tsp cinnamon
1 tsp vanilla sugar
frosting
80 g cream cheese
50 g vanilla quark
vanilla extract
Whisk butter and sugar together. Add the egg and whisk. Then
add the rest of the ingredients and stir until everything is blended. Pour into
a round baking tin (16cm) lined with parchment paper. Bake in 200 C for about
30 minutes. Let cool.
For the frosting whisk all the ingredients together and
spread on the cake.
Morot Zucchini Cake, gf
100 g smör, mjuk
1,5 dl kokossocker
1 ägg
2,5 dl fint riven morot och zucchini (krama ur vätska)
1 dl mandelmjöl
0,5 dl bovetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
glasyr
80 g färskost
50 g vaniljkvarg
vaniljextrakt
Vispa smör och socker. Tillsätt ägget och vispa lite till.
Tillsätt sedan resten av ingredienserna och rör om tills allt är blandat. Häll
i en rund kakform (16cm) klädd med bakplåtspapper. Baka i 200 C ca 30 minuter.
Låt svalna.
För glasyren vispa ihop alla ingredienser och bred på kakan.
6 Comments
Morotskaka är min favorit! Har hittat ett recept som jag alltid gör, men det skadar inte att prova nya varianter då och då ;)
ReplyDeleteJa, det är en god kaka.
DeleteEn kaka precis i min smak! Fy fasen vad gott.
ReplyDeleteKRAM
Oh my... Jag älskar morotskaka! Och så kommer du här med en nyttigare avriant. Tack!
ReplyDeleteJag också :) Kram!
DeleteSer supergod ut!
ReplyDelete