Risotto can be made on barley. The taste is quite the same, except that the barley has a little more bite. Do you use barley and how?
Barley
Risotto
1
red onion, minced
2
cloves garlic, minced
1
tbsp olive oil
10
dl vegetable stock
3
dl pearl barley
1
tbsp butter
1
dl parmesan cheese, grated
salt
pepper
Heat
the olive oil in a saucepan. Add the onion and garlic and cook for 2 minutes.
Add the barley and cook it for 2 minutes to slightly toast the grains. Add 7 dl
of the vegetable stock and bring the
barley to a boil then cover and let simmer for 25 minutes. Add the rest of the
stock and cook for 10 minutes. Stir in the butter, cheese and season to taste.
Kornrisotto
1
rödlök, hackad
2
vitlöksklyftor, hackade
1
msk olivolja
10
dl grönsaksbuljong
3
dl korngryn
1
msk smör
1
dl parmesanost, riven
salt
peppar
Värm
olivoljan i en kastrull. Tillsätt lök och vitlök och stek i 2 minuter. Tillsätt
korngrynen och stek ytterligare i 2 minuter. Häll i 7 dl av grönsaksbuljongen
och koka upp, täck med lock och låt sjuda i 25 minuter. Tillsätt resten av buljongen
och koka i 10 minuter. Rör i smöret, osten och krydda efter smak.
Av den överblivna risotton blandade jag i tomatsås och fick så en ny rätt följande dag :)
Of the leftover risotto I mixed in tomato sauce and got a new dish the next day :)
13 Comments
Villken bra idé, jag har en påse korn i skafferiet som ligger och skräpar, då blir det risotto till lunch idag!
ReplyDeleteTack, roligt om du inspireras!
DeleteI have never tried it but your pics urge me to try it!
ReplyDeleteKisses,dear!
Thanks dear and hugs!
DeleteÄntligen har jag fått tid över att kommentera hos dig! :)
ReplyDeleteDet låter ju jättegott! Inte alltid ska man använda ris... :)
Ha en toppen dag!
Kram kram
//Lana
Tack Lana! Roligt att du tittar in, ibland finns tiden bara inte. Kram!
DeleteTack för ett nyttigt tips! Jag har aldrig testat att använda korngryn till detta. Måste jobba på att äta lite nyttigare och få bort mitt plågsamma sötsug...hehe:)
ReplyDeleteKram vännen
Tack Helena och roligt om du gillar recepten. Kram!
DeleteJag har aldrig lagat något med korn hittills, men nån gång ska vara den första. Jag har matvete och råris och bulgur och couscous, ja en massa grejer i mitt skafferi, men inte korn. Än. Kram!
ReplyDeleteJa, du har ju redan en hel del i ditt skafferi :) Kram!
DeleteJag har inte heller lagat någon mat med korn i. Oftast blir det matvete eller bulgur jag köper i affären men jag ska hålla ögonen öppna nästa gång. Variation förnöjer:)
ReplyDeleteJa, så är det ju :)
DeleteOj så smart! Lite grövre, mycket nyttigare - för oss och miljön :) Fint!
ReplyDelete