Att blanda avocado i bröd ger mjuka och goda bröd. Jag hade en avocado hemma som behövde användas och kom på att testa att ha den i pita och jag tycker att slutresultatet blev lyckat. 

To mix avocado in bread gives soft and yummy bread. I had an avocado at home that needed to be used and decided to try it in pita and I think the end result was successful.


Avocado Pita

3,5-4 dl multigrain flour 
0,5 avocado, mashed
1,5 dl warm water 
1 tsp dry yeast
0,5 tbsp olive oil
1 tsp salt

In a bowl stir all ingredients together. Knead until you have a soft and smooth dough. Cover with a kitchen towel and let rise for 1 hour.
Preheat the oven to 200 degrees C. Remove the dough from the bowl and put it on a floured working surface and deflate the dough gently. Form the dough into 4 balls and roll each ball into a round circle of about 15 cm and about 0,5 cm thick.
Cover the circles with a kitchen towel loosely and let them rest for 10 minutes. Bake for 7-10 minutes or till puffed up and light brown.


Avocado Pita

3,5-4 dl fullkornsmjöl
0,5 avokado, mosad
1,5 dl varmt vatten
1 tsk torrjäst
0,5 msk olivolja
1 tsk salt

I en skål blanda alla ingredienser tillsammans. Knåda tills du har en mjuk och smidig deg. Täck med en kökshandduk och låt jäsa i 1 timme.
Värm ugnen till 200 grader C. Ta degen ur skålen och placera den på en mjölad arbetsyta och knåda den försiktigt. Forma degen till bollar och kavla varje boll till en rund cirkel på ca 15 cm och ca 0,5 cm tjock.

Täck cirklarna med en kökshandduk och låt dem vila i 10 minuter. Grädda 7-10 minuter eller tills uppblåsta och ljusbruna.