To mix avocado in bread gives soft and yummy bread. I had an avocado at home that needed to be used and decided to try it in pita and I think the end result was successful.
Avocado Pita
3,5-4 dl multigrain flour
0,5 avocado, mashed
1,5 dl warm water
1 tsp dry yeast
0,5 tbsp olive oil
1 tsp salt
In a bowl stir all ingredients together. Knead until you
have a soft and smooth dough. Cover with a kitchen towel and let rise for 1
hour.
Preheat the oven to 200 degrees C. Remove the dough from the
bowl and put it on a floured working surface and deflate the dough gently. Form
the dough into 4 balls and roll each ball into a round circle of about 15 cm
and about 0,5 cm thick.
Cover the circles with a kitchen towel loosely and let them
rest for 10 minutes. Bake for 7-10 minutes or till puffed up and light brown.
Avocado Pita
3,5-4 dl fullkornsmjöl
0,5 avokado, mosad
1,5 dl varmt vatten
1 tsk torrjäst
0,5 msk olivolja
1 tsk salt
I en skål blanda alla ingredienser tillsammans. Knåda tills
du har en mjuk och smidig deg. Täck med en kökshandduk och låt jäsa i 1 timme.
Värm
ugnen till 200 grader C. Ta degen ur skålen och placera den på en mjölad arbetsyta
och knåda den försiktigt. Forma degen till bollar och kavla varje boll till en
rund cirkel på ca 15 cm och ca 0,5 cm tjock.
Täck
cirklarna med en kökshandduk och låt dem vila i 10 minuter. Grädda 7-10 minuter
eller tills uppblåsta och ljusbruna.
17 Comments
Häftigt med avokado i bröd, den var ny!
ReplyDeleteJa, annorlunda i alla fall :)
DeleteVad fint med "gröna prickar" i brödet! :)
ReplyDeleteHa en toppen dag!
Kram kram
//Lana
Tack Lana! Kram
DeleteNever thought of using avocado in bread. Sounds lovely!
ReplyDeleteKisses,dear!
lenia
http://theveggiesisters.gr/
Thanks Lenia! Have a nice day, hugs!
DeleteLåter både gott och nyttigt!
ReplyDeleteTack :)
DeleteVilken härlig ide,tack,det här skall jag pröva:)
ReplyDeleteRoligt om du tycker det, tack!
Deleteåhhh tack snälla för tipset, det ska jag testa : ) kram och vilka fina bilder : ) /Sofia : )
ReplyDeleteKul, om du gillar receptet. Kram!
DeleteDet låter ju onekligen spännande med avokado i bröden!
ReplyDeleteVilket bra sätt att ta vara på avokado genom att använda i brödbak. Spännande!!
ReplyDeleteJa, visst är det! Tack!
DeleteVilken spännande tips! Jag kan tänka mig att brödet blev väldigt mjukt och saftigt.
ReplyDeleteHoppas helgen varit bra! Kram
Ja, det blev väldigt mjukt och gott. Kram!
Delete