Monday, February 10, 2014

Almond-Raspberry Quick Buns

Om du är sugen på bullor, men har inte tid att jäsa en deg, då kan du snabbt svänga ihop hastbullar. 

If you're craving for buns, but do not have time to ferment a dough, then you can quickly swing together these quick buns.


Almond-Raspberry Quick Buns

2 dl almond flour
2 dl buckwheat flour
1 dl coconut sugar
2 tsp baking powder
1 tsp cardamom, ground
a pinch of salt
1 egg
1,5 dl almond milk
100 g butter, melted
almond essence
raspberry jam
pearl sugar

Mix the dry ingredients. Add egg, milk, melted butter and almond essence. Mix batter quickly. Pour batter into a greased muffin pan or in muffin cups and top with some raspberry jam. Sprinkle with pearl sugar. Bake at 200 C degrees for about 20 minutes.


Mandel-Hallon Hastbullar

2 dl mandelmjöl
2 dl bovetemjöl
1 dl kokossocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma, mald
en nypa salt
1 ägg
1,5 dl mandelmjölk
100 g smör, smält
mandelessens
hallonsylt
pärlsocker

Blanda de torra ingredienserna. Lägg i ägg, mjölk, smält smör och mandelenssens. Blanda smeten snabbt. Häll smeten i en smord muffinsplåt eller i muffinsformar och toppa med lite hallonsylt. Strö över pärlsocker. Grädda i 200 C grader i ca 20 minuter.

12 comments:

  1. Näyttävät meheviltä ja hyviltä! Vadelma on suosikkimarjani.:)

    ReplyDelete
  2. Mmm, det där låter verkligen gott. Måste jag prova. Tack än en gång för all inspiration. Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack att du tittar in och lämnar en kommentar. Kram

      Delete
  3. Replies
    1. Tack, de är mycket goda och enkla att baka!

      Delete
  4. mums ser gott ut : ) Ha en bra tisdag! kram Sofia

    ReplyDelete
  5. Det var gott och lätt! Jag kompenserade mandelmjölk med kokosmjölk och tänkte de fungerade ganska bra. Mina bullarna var inte så vackert än din, men smakligt i alla fall. ;) Ha en bra veckoslut!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, kokosmjölk blir säkert gott det också, tack att du testade. Ha en fin helg du också.

      Delete