Monday, February 17, 2014

Almond Pomegranate Chia Pudding

Jag äter chiapudding flera gånger i veckan, både till frukost och som mellanmål. I denna har jag blandat i granatäpplekärnor.

I eat chia pudding several times a week, both for breakfast and as a snack. In this one I have mixed in pomegranate arils.


Almond Pomegranate Chia Pudding

2 dl almond milk
2 tbsp chia seeds
2 tbsp pomegranate arils
vanilla extract

Stir together all the ingredients in a bowl. Cover and let stand in the fridge for a couple of hours or overnight. Stir and serve.


Mandel Granatäpple Chiapudding

2 dl mandelmjölk
2 msk chiafrön
2 msk granatäpplekärnor
vaniljextrakt

Rör ihop alla ingredienser i en skål. Täck över och låt stå i kylen ett par timmar eller över natten. Rör om och servera.

19 comments:

 1. Jag har inte provat chiafrön än, men en dag gör jag det. Det verkar nyttigt och bra på alla sätt. Kram!

  ReplyDelete
 2. Har haft ett blogguppehåll på två år så jag håller på att kolla upp alla gamla bloggar jag följde förr :) Vad mycket gott jag hittade här nu, exakt sådant som jag vill bli inspirerad av! Roligt, här kommer jag dyka upp många gånger igen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Roligt om du börjat blogga igen! Och tack för dina fina ord.

   Delete
 3. Jag äter också chia ofta,det är så gott:) Jag gillar det mest med äppel,kanel,vanilj och litet koncentrerad äppelsaft:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, visst är det gott. Äpple och kanel är en perfekt kombo.

   Delete
 4. Hej!
  Kom in på din blogg av en slump i helgen och har gått igenom ett flertal receptkategorier redan :) Testade att göra chiapudding till dagens frukost MEN blev så besviken för alla frön låg bara som en klump i botten av glaset... hmm... varför blir det så? räcker det att röra ihop ingredienserna med en visp eller måste jag vispa med en stavmixer? Jag som hade längtat så att sätta tänderna i en härlig chiapudding ;) hade till och med inhandlat mandelmjölk för detta och vilken överraskning, det var sååå gott :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Amanda, testa att röra om i blandningen igen efter någon timme i kylen så att fröna fördelar sig mer jämnt i vätskan :)

   Delete
  2. Hej Amanda! Och välkommen! Ja, du kan göra som Sara säger, rör om i blandningen efter någon timme, det borde hjälpa. Och det räcker att du bara blandar alltsammans med en sked, ingen visp behövs. Jag är väldigt förtjust i chiapudding. Lycka till!

   Delete
 5. Älskar chia! Jag stoppar det i smoothies nu för att tjocka till smoothien lite och få i mig lite omega-3 också :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, så bra! Jag använder chia lite här och där :)

   Delete
 6. Chia är toppengott : ) kram på dig finis! /Sofia

  ReplyDelete
 7. Älskar, älskar de här bilderna! Och så gott med chiapudding (när man lärt sig gilla konsistensen haha) kram!

  ReplyDelete
 8. Chiapudding görs här också nu äntligen, inga så där fancy pancy som denna utan bara rakt upp och ner med havremjölk. Fast lite pressad blodapelsin har vi haft i och det var riktigt gott. Tar inspiration från dej och kör med granatäpple nästa gång, tack för tipset!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hurra! Granatäpple ger trevligt tuggmotstånd :)

   Delete