Citrus fruit and chocolate is a good combo, and here they are intermingled in scones, a healthier version. They are also gluten-free and vegan.
Chocolate
Mandarin Scones, gf and vegan
2
dl almond flour
2
dl buckwheat flour
2
tsp baking powder
1/4
tsp salt
50
g coconut oil, solid form
1
3/4 dl almond milk
1 tsp mandarin zest and a few squeezes of
juice
50
g dark chocolate, chopped
Preheat
the oven to 225 C. Put the flours, baking powder and salt in a bowl. Add the
coconut oil and stir until crumbly. Add the milk, mandarin zest, -juice and
chocolate. Stir until everything is blended. Form into scones and bake in the
oven for 10 minutes.
Choklad-Mandarinscones, gf och vegan
2
dl mandelmjöl
2
dl bovetemjöl
2
tsk bakpulver
0,5
tsk salt
50
g kokosnötolja, fast form
1
3/4 dl mandelmjölk
1
tsk mandarinskal och några pressar saft av mandarinen
50
g mörk choklad, hackad
Sätt
ugnen på 225 C. Lägg mjöl, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt kokosolja och
rör om tills smuligt. Blanda i mjölk, mandarinskal, -saft och chokladbitar. Rör
tills allt är blandat. Forma till scones och grädda i ugnen i 10 minuter.
4 Comments
Spännande! Citrus och choklad är en fin kombination och detta kan bli ett fint komplement till de naturella sconesen.
ReplyDeleteJa, jag gillar den kombinationen och de blev mycket goda!
DeleteVad gott med mandarin och choklad i scones! Hoppas allt är bra med dig och att helgen är njutbar:) Kram
ReplyDeleteTack! Ha en fin söndag, kram!
Delete