Thursday, January 30, 2014

Vegan and Gluten-free Chocolate Mandarin Scones

Citrusfrukt och choklad är en god kombo och här samsas de i scones, en nyttigare variant. De är dessutom glutenfria och vegana. 

Citrus fruit and chocolate is a good combo, and here they are intermingled in scones, a healthier version. They are also gluten-free and vegan.



Chocolate Mandarin Scones, gf and vegan

2 dl almond flour
2 dl buckwheat flour
2 tsp baking powder
1/4 tsp salt
50 g coconut oil, solid form
1 3/4 dl almond milk
1 tsp mandarin zest and a few squeezes of juice
50 g dark chocolate, chopped

Preheat the oven to 225 C. Put the flours, baking powder and salt in a bowl. Add the coconut oil and stir until crumbly. Add the milk, mandarin zest, -juice and chocolate. Stir until everything is blended. Form into scones and bake in the oven for 10 minutes.


Choklad-Mandarinscones, gf och vegan

2 dl mandelmjöl
2 dl bovetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g kokosnötolja, fast form
1 3/4 dl mandelmjölk
1 tsk mandarinskal och några pressar saft av mandarinen
50 g mörk choklad, hackad

Sätt ugnen på 225 C. Lägg mjöl, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt kokosolja och rör om tills smuligt. Blanda i mjölk, mandarinskal, -saft och chokladbitar. Rör tills allt är blandat. Forma till scones och grädda i ugnen i 10 minuter.

4 comments:

  1. Spännande! Citrus och choklad är en fin kombination och detta kan bli ett fint komplement till de naturella sconesen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, jag gillar den kombinationen och de blev mycket goda!

      Delete
  2. Vad gott med mandarin och choklad i scones! Hoppas allt är bra med dig och att helgen är njutbar:) Kram

    ReplyDelete