Det går bra att laga glass i januari också, för vädret känns verkligen inte som vinter. I Amsterdam har det varit mycket regn, grått och temperaturen är runt +5 grader. Men egentligen är det alltid tid för glass oberoende av årstid. Äter du mindre glass under vintern jämfört med sommaren?

It's fine to make ice cream in January, too, because the weather really feels like autumn instead of winter. But really, it's always time for ice cream regardless of the season. Do you eat less ice cream during winter compared to summer?



Speculoos Cinnamon Chip Ice Cream

2,5 dl whipping cream
2,5 dl milk
1 dl sugar / tagatose
3/4 dl speculoos butter

2 tbsp melted speculoos butter
cinnamon chips

Stir together the whipping cream, milk, sugar and speculoos in a sauce pan. Heat mixture over medium heat, until the speculoos butter has melted. Remove from heat. Chill the mixture at least 4 hours or overnight, then freeze in your ice cream maker according to manufacturer's instructions. When ready stir in melted speculoos and cinnamon chips.


Speculoos Kanelchispsglass

2,5 dl vispgrädde
2,5 dl mjölk
1 dl socker / tagatose
3/4 dl speculoossmör

2 msk smält speculoossmör
kanelchips

Rör ihop vispgrädde, mjölk, socker och speculoossmör i en kastrull. Värm blandningen på medelvärme, tills speculoossmöret smält. Ta bort från värmen. Kyl blandningen åtminstone 4 timmar eller över natten, frys sedan i glassmaskinen enligt tillverkarens instruktioner. När glassen är klar rör ner smält speculoossmör och kanelchips.