E-books

Sunday, January 26, 2014

Speculoos Cinnamon Chip Ice Cream

Det går bra att laga glass i januari också, för vädret känns verkligen inte som vinter. I Amsterdam har det varit mycket regn, grått och temperaturen är runt +5 grader. Men egentligen är det alltid tid för glass oberoende av årstid. Äter du mindre glass under vintern jämfört med sommaren?

It's fine to make ice cream in January, too, because the weather really feels like autumn instead of winter. But really, it's always time for ice cream regardless of the season. Do you eat less ice cream during winter compared to summer?



Speculoos Cinnamon Chip Ice Cream

2,5 dl whipping cream
2,5 dl milk
1 dl sugar / tagatose
3/4 dl speculoos butter

2 tbsp melted speculoos butter
cinnamon chips

Stir together the whipping cream, milk, sugar and speculoos in a sauce pan. Heat mixture over medium heat, until the speculoos butter has melted. Remove from heat. Chill the mixture at least 4 hours or overnight, then freeze in your ice cream maker according to manufacturer's instructions. When ready stir in melted speculoos and cinnamon chips.


Speculoos Kanelchispsglass

2,5 dl vispgrädde
2,5 dl mjölk
1 dl socker / tagatose
3/4 dl speculoossmör

2 msk smält speculoossmör
kanelchips

Rör ihop vispgrädde, mjölk, socker och speculoossmör i en kastrull. Värm blandningen på medelvärme, tills speculoossmöret smält. Ta bort från värmen. Kyl blandningen åtminstone 4 timmar eller över natten, frys sedan i glassmaskinen enligt tillverkarens instruktioner. När glassen är klar rör ner smält speculoossmör och kanelchips. 

20 comments:

  1. Gudomligt gott! Om spekuloos bara hade varit lättare att få tag på här i Sverige...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Jag har recept på kexsmör på bloggen, om du vill laga själv :)

      Delete
  2. Ååååh! Ser verkligen supergott ut...

    Ha en skön söndag! Kram

    ReplyDelete
  3. Mmm,ser så gott ut och eftersom vi har haft här onormalt varmt idag (25 grader) skulle din glass smaka mig bra:)

    ReplyDelete
  4. Mindre glass blir det såhär års, men visst äts det glass nu också! Pinnglass/strutar däremot, det hör sommaren till!

    ReplyDelete
  5. Det blir mycket mindre glass när det är vinter.... brrr vi har -5 men det känns som minst -10 i blåsten! Vilken fantastisk god glass.... Vet du vad? Jag har gjort jättegoda cookies med de kanelchipsen jag fick av dig.... SÅ gott mmmm! Tusen tack vännen, kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Åh, så roligt att du har använt dem. Kram

      Delete
  6. Kanelglass är ju så gott, Pickipickis kompis bjöd på en galet god i somras!

    ReplyDelete
  7. Åh, så gott! Jag åt en dessert med glass gjord på Speculoos i Luxemburg, den var to die for!

    Jag äter nog lika mycket glass året om, möjligen liiite mer på sommaren. Då blir det ju en och annan isglass som törstsläckare, men på vinterhalvåret är det bara gräddglass som gäller :)

    ReplyDelete
  8. Den där ser bara föööör god ut!

    ReplyDelete
  9. Herkullisen näköistä!

    ReplyDelete