Granola is good to have on quark, but also in smoothies, it works well. This time I mixed in peanut butter, which I like very much. The nut butter doesn't take over taste wise, which is good, it only gives a hint of peanuts.
Peanut Butter Granola
2 dl rolled oats
1,5 dl 4 grain oats
1 dl mixed nuts
1 dl raw buckwheat groats
1 dl sunflower seeds
1 dl pumpkin seeds
2 tbsp coconut oil, melted
2 tbsp peanut butter
pinch of salt
1 dl cranberries
0,5 dessicated coconut
Combine everything, except the cranberries and coconut, in a
bowl. Pour the mixture on a parchment paper lined baking sheet and bake at 150
C for 25-30 minutes. Stir after 15 minutes. The color should be golden brown.
Remove from oven and stir in cranberries and coconut. Cool completely before
putting in a container.
Jordnötssmör Granola
2,5 dl havregryn
1,5 dl 4-korns havre
1 dl blandade nötter
1 dl rå bovetegryn
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
2 msk kokosolja, smält
2 msk jordnötssmör
en nypa salt
1 dl tranbär
0,5 dl torkad kokos
Kombinera alla ingredienser, förutom tranbär och kokos, i en skål. Häll
blandningen på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 150C i 25-30 minuter.
Rör om efter 15 minuter. Färgen skall vara gyllenbrun. Ta bort från ugnen och
blanda i tranbär och kokos. Låt svalna helt innan du häller blandningen i en
burk med lock.
11 Comments
Åh, den lät god kram Diana
ReplyDeleteTack Diana! Kram
DeleteAbsolutely mouthwatering!
ReplyDeleteHugs,dear!
Kul idé med jordnötssmör i granolan. Det har jag alderig prövat, men kan föreställa mig att det är gott. Ha det bra! Kram!
ReplyDeleteJa, det blir mycket gott, men smaken tar inte över. Och om man vill ha mera smak är det bara att ha i extra jordnötssmör. Kram!
DeleteKul med jordnötssmöret i! :)
ReplyDeleteTack Sara!
DeleteDen ser både god och nyttig ut! Idag har jag haft en dag när jag riktigt varit sugen på yoghurt och granola. Två gånger har jag mättat magen med det:) Kramar
ReplyDeleteTack Helena! Det gjorde du rätt i :) Kram
DeleteSer jättegott ut! Roligt att få tips på nya varianter av granola - annars blir det lätt att man håller sig till samma recept ända tills man tröttnar på det, haha =) Ha en fin lördag!
ReplyDeleteTack Evelina! Ja, det blir lätt att man lagar sin favorit, men jag försöker ibland byta ut några ingredienser för att få en ny smak på granolan :) Tack detsamma!
Delete