Saturday, January 18, 2014

Mango Cardamom Quinoa Porridge

En god kombo får man av att blanda mango och kardemumma. Jag har även använt denna kombo då jag gjort mango lassi. Väldigt fräscht och gott. 

You get a good combo by mixing mango and cardamom. I have also used this combo when I made ​​mango lassi. Very fresh and tasty.


Mango Cardamom Quinoa Porridge

2 dl quinoa, cooked
1-1,5 dl almond milk or more 
handul of mango chunks
pinch of cardamom
vanilla powder / vanilla extract
salt

Put quinoa, almond milk, and mango in a pan and cook on medium heat until the milk is almost absorbed. Add cradamom, vanilla and salt. Serve with more milk if you like.


Mango Kardemumma Quinoagröt

2 dl quinoa, kokt
1 dl mandelmjölk, eller mer
handfull mangobitar
kardemumma
vaniljpulver
salt

Sätt quinoa, mandelmjölk, mango i en kastrull och koka på medelhög värme tills mjölken nästan absorberats. Krydda med kardemumma, vanilj och salt. Servera med mjölk om du vill.

18 comments:

 1. Jag blev så sugen på att testa den här gröten när jag såg den på din instagram. Mango och kardemumma låter som en jättegod kombo!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, det är verkligen en god kombo. Hoppas du testar den. Kram

   Delete
 2. Vilken härlig gröt! Håller med om att mango och kardemumma är jättegott ihop. Ha en fortsatt härlig helg? Kram!

  ReplyDelete
 3. Vilken härlig frukostgröt:)

  ReplyDelete
 4. Jag gillar både mango och kardemumma men har aldrig testat dessa smaker ihop. Ett bra frukost tips som jag måste testa.

  När man upplever saker som är helt annorlunda än det man är van från sitt vanliga vardagsliv så tar det mycket längre tid att smälta intrycken. Det svåraste att hantera är alla de människor jag sett som lider mycket av bl a fattigdom medan vi lever och har det så bra i Europa.

  Ha en bra fortsättning på helgen! Kram vännen

  ReplyDelete
 5. Det låter som en perfekt kombination, men tror ända inte att jag prövat den. Men nu får jag ta och göra det! Tror också att det blir gott med quinoan och mandelmjölken.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, denna kombo skall du testa, så gott!

   Delete
 6. Mmmmm så gott vännen och visst har jag testat mangolassi med kardemumma i.... bara mitt minne som sviker haha, stor kram!

  ReplyDelete
 7. Mango och kardemumma har vi inte testat, i alla fall inte vad vi kan minnas... Men det är ju goda smaker båda två så varför inte, vi litar på dej!

  Kramar

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, de passar verkligen bra ihop. Kram

   Delete
 8. Mmm, gott! Och jag som har sparat (honungs)mangotärningar i frysen. Gröten får kanske bli god efterrätt/kvällsmat till helgen.

  ReplyDelete