You do not always need to use white flour in order to succeed, such as with pancakes. Here I mixed up a batter of gluten-free flours with a very successful outcome. And to serve the pancakes with a sweet sugar free date jam made everything perfect.
Gluten-Free
and Vegan Pancakes with Cinnamon Date Jam
1
dl rice flour (1/2 cup)
3
tbsp maizena or potato flour
2
tbsp coconut flour
1
tsp baking powder
1/4
tsp salt
1
3/4 dl almond milk (3/4 cup)
1
tsp date syrup
1,5
tbsp coconut oil
Cinnamon
Date Jam
8
dates, pitted
1
tsp cinnamon
3
tbsp water
Stir
all the ingredients for the pancakes in a bowl and fry them in a skillet on
both sides until golden brown.
To
make the jam, mix the ingredients in a food processor until smooth. Serve with
the pancakes.
Gluten-Fria
och Vegan Pannkakor med kanel dadelsylt
1
dl rismjöl
3
msk maizena eller potatismjöl
2
msk kokosmjöl
1
tsk bakpulver
1/4
tsk salt
1
3/4 dl mandelmjölk
1
tsk dadelsirap
1,5
msk kokosolja
Kanel
Dadelsylt
8
dadlar, urkärnade
1
tsk kanel
3
msk vatten
Blanda
alla ingredienser för pannkakorna i en skål och stek dem i en stekpanna på båda
sidor tills de är gyllenbruna.
För
att göra sylten, blanda ingredienserna i en matberedare tills slät. Servera med
pannkakorna.
11 Comments
Hyvin olet saanut gluteenittomat onnistumaan. Moni sanoo, että gluteenittomia lettuja on vaikea saada pysymään kasassa.:)
ReplyDeleteKiitos! Nämä onnistuivat hyvin.
DeleteHärliga smaker! Ha en skön fredagskväll!
ReplyDeleteTack detsamma!
DeleteKanel är en mycket god smaksättare :-)
ReplyDeleteKram på dig och trevlig helg
Önskar dig en fin helg Susanne. Kram!
DeleteSuperfina bilder.
ReplyDeleteTack!
DeleteKanel och dadelsylt låter faktiskt spännande.
ReplyDeleteFick tillsätta massor av mer vätska för att smeten skulle funka! Men de blev goda! :)
ReplyDeleteAh, ok. Kul att de blev bra ändå. Tack för din kommentar.
Delete