Jag hittade  inspiration till detta recept på instagram (eyehungry). Mycket gott. Har du testat bomkålsbotten? Jag har gjort med enbart blomkål och också blandat både blomkål och broccoli. Den här med bovetemjöl i blev godast tycker jag. 

Vill du veta mera om hur bra blomkål är för dig rekommenderar jag dig att läsa denna artikel av Helen Nichols.

I found inspiration for this recipe on instagram (eyehungry). Very good. Have you tested cauliflower crust? I have made crust using only cauliflower and also mixed both cauliflower and broccoli. This one with buckwheat flour is the yummiest.

If you want to know more about the health benefits of cauliflower, I recommend you to read this article by Helen Nichols.


Cauliflower Buckwheat Crust

175 g raw cauliflower
3/4 dl buckwheat flour
1 tbsp water
salt
oregano
basil

Mix cauliflower in a food processor into a "rice". Add buckwheat, water and spices and stir until all is blended. Make on big pizza crust or four small ones. Press the mixture onto a greased parchment paper. Bake in 200 C for 20-30 minutes. Add toppings after taste and bake for another 10 minutes.


Blomkål Bovete pizzabotten

175 g rå blomkål
3/4 dl bovetemjöl
1 msk vatten
salt
oregano
basilika

Mixa blomkålen i en matberedare till "ris". Lägg i bovetemjöl, vatten och kryddor och rör tills allt är blandat. Gör en stor pizza eller fyra små. Tryck ut blandningen på ett smort bakplåtspapper. Grädda i 200 ° C i 20-30 minuter. Lägg på topping efter smak och grädda i ytterligare 10 minuter.