Kanelbullor i all ära, men ibland är det roligt att baka bullor med annan fyllning. Den här gången bakade jag en längd med fyllning av vaniljkräm och hallonsylt. Så gott med en skiva tillsammans med en kopp te eller kall mjölk.

Cinnamon buns are great, but sometimes it's fun to bake buns with different filling. This time I baked a wreath with a filling of custard and raspberry jam. So yummy eat a slice with a cup of tea or cold milk.


Bun Wreath filled with Custard and Raspberry

3,5-4 dl flour
0,5 dl granulated sugar
0,5 tsp salt
50 g unsalted butter, soft
2 tsp dry yeast
1,5 dl milk (42°)

filling
0,5 dl custard powder
1 dl water
raspberry jam

Start by making the filling by whisking together custard powder and water. Set aside.
Mix flour, sugar, salt, butter and yeast in a food processor into a crumbly mass. Add the milk and work together to form a dough. Roll the dough on a floured surface into 30 cm x 20 cm. In the middle of the dough put the custard and top with jam. Now, cut tabs on both sides of the dough, and flip them over the filling. Let rise for 1 h. Brush with egg and sprinkle with pearl sugar. Bake in 200 C for 20-25 minutes.


Vetelängd fylld med Vaniljkräm och Hallon

3,5-4 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
50 g osaltat smör, mjukt
2 tsk torrjäst
1,5 dl mjölk (42 °)

fyllning
0,5 dl vaniljkrämpulver
1 dl vatten
hallonsylt

Börja med att göra fyllningen genom att vispa ihop vaniljkrämpulver och vatten. Ställ åt sidan.

Blanda mjöl, socker, salt, smör och jäst i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt mjölken och arbeta tillsammans för att bilda en deg. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord till 30 cm x 20 cm. I mitten av degen lägg vaniljkräm och toppa med sylt. Skär flikar på båda sidor av degen och vänd dem sedan över fyllningen. Låt jäsa i 1 timme. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 200 ° C i 20-25 minuter.