Good, hearty pancakes, suitable for breakfast, but why not also for lunch. Buckwheat adds a nutty flavor, that I like. I topped my pancakes with chia jam, blueberries and coconut flakes. A good start to the new year.
Buckwheat-Blueberry
Pancakes (vegan, gluten-free)
1
dl buckwheat flour (1/2 cup)
0,5
dl whole grain rice flour (1/4 cup)
0,5
tbsp psyllium
0,5
tsp baking powder
1,5
dl soy / almond / rice milk (2/3 cup)
stevia
vanilla drops, NuNaturals
frozen
blueberries
Blend
all the ingredients together, except the blueberries. Heat a skillet and add
some coconut oil. Put 1,5-2 tbsp of batter onto the preheated skillet. Sprinkle
blueberries on the batter. Fry on both sides until golden brown.
Bovete-Blåbärspannkakor
(vegan, glutenfri)
1
dl bovetemjöl
0,5
dl fullkornsrismjöl
0,5
msk psyllium
0,5
tsk bakpulver
1,5
dl soja / mandel / rismjölk
stevia
vanilj droppar, nunaturals
frysta
blåbär
Blanda
alla ingredienser tillsammans, förutom blåbär. Hetta upp en stekpanna och
tillsätt lite kokosolja. Lägg 1,5-2 msk smet på den förvärmda stekpannan. Strö
blåbär på smeten. Stek på båda sidor tills de är gyllenbruna.
3 Comments
Gott nytt år och god fortsättning!
ReplyDeleteNyårskramar från mig till dig!
ReplyDeleteKram!
Delete