Goda, mättande pannkakor som passar bra till frukost, men varför inte också till lunch. Bovete tillför en nötig smak som jag gillar. Jag toppade mina pannkakor med chiasylt, blåbär och kokosflingor. En bra start på det nya året!

Good, hearty pancakes, suitable for breakfast, but why not also for lunch. Buckwheat adds a nutty flavor, that I like. I topped my pancakes with chia jam, blueberries and coconut flakes. A good start to the new year.


Buckwheat-Blueberry Pancakes (vegan, gluten-free)

1 dl buckwheat flour (1/2 cup)
0,5 dl whole grain rice flour (1/4 cup)
0,5 tbsp psyllium
0,5 tsp baking powder
1,5 dl soy / almond / rice milk (2/3 cup)
stevia vanilla drops, NuNaturals

frozen blueberries

Blend all the ingredients together, except the blueberries. Heat a skillet and add some coconut oil. Put 1,5-2 tbsp of batter onto the preheated skillet. Sprinkle blueberries on the batter. Fry on both sides until golden brown.


Bovete-Blåbärspannkakor (vegan, glutenfri)

1 dl bovetemjöl
0,5 dl fullkornsrismjöl
0,5 msk psyllium
0,5 tsk bakpulver
1,5 dl soja / mandel / rismjölk
stevia vanilj droppar, nunaturals

frysta blåbär

Blanda alla ingredienser tillsammans, förutom blåbär. Hetta upp en stekpanna och tillsätt lite kokosolja. Lägg 1,5-2 msk smet på den förvärmda stekpannan. Strö blåbär på smeten. Stek på båda sidor tills de är gyllenbruna.