Det här är ett recept jag hittat på coop.se, men har också sett det på andra matbloggar. De här är verkligen goda och jag tror att köttätare skulle uppskatta dessa. Jag använde havregryn istället för ströbröd och använde lite extra kryddor. De här kommer jag att göra regelbundet hemma hos oss. 

This is a recipe I found on coop.se, but I have also seen it on other food blogs. These are really good and I think that meat eaters would appreciate these as well. I used oatmeal instead of bread crumbs and used a little extra spice. These I will make regular in our home.


Mandel “köttbullor”

100 g mandel, mald
1,5 dl havregryn, mald
1,5 dl finriven ost, gärna en stark ost
riven röd lök
1 tsk salt
0,5 tsk allmänkrydda (örter, paprika)
1/4 tsk svartpeppar
2-3 ägg

2 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 msk smör eller kokosolja

Blanda samtliga ingredienser och forma små bollar, ca en tesked per boll, de sväller vid kokningen.

Koka upp vatten och buljongtärningar. Låt bollarna småkoka i buljongen 6-7 minuter. Ta upp bollarna med hålslev, låt rinna av och stek dem gyllene i kokosolja i 2-3 minuter.


Almond “Meatballs”

100 g almonds, ground
1,5 dl of oatmeal, ground
1,5 dl finely grated cheese, preferably a strong cheese
2 tbsp grated red onion
1 tsp salt
0,5 tsp all spice
1/4 tsp black pepper
2-3 eggs

2 liter of water
2 vegetable stock cubes
2 tbsp butter or coconut oil

Mix all ingredients and form small balls, about a teaspoon per ball, they swell during cooking.

Boil the water and stock cubes. Let the balls simmer in the broth for 6-7 minutes. Take up the balls with a slotted spoon, then drain and fry them golden in coconut oil for 2-3 minutes.