Sunday, January 12, 2014

Almond “Meatballs”

Det här är ett recept jag hittat på coop.se, men har också sett det på andra matbloggar. De här är verkligen goda och jag tror att köttätare skulle uppskatta dessa. Jag använde havregryn istället för ströbröd och använde lite extra kryddor. De här kommer jag att göra regelbundet hemma hos oss. 

This is a recipe I found on coop.se, but I have also seen it on other food blogs. These are really good and I think that meat eaters would appreciate these as well. I used oatmeal instead of bread crumbs and used a little extra spice. These I will make regular in our home.


Mandel “köttbullor”

100 g mandel, mald
1,5 dl havregryn, mald
1,5 dl finriven ost, gärna en stark ost
riven röd lök
1 tsk salt
0,5 tsk allmänkrydda (örter, paprika)
1/4 tsk svartpeppar
2-3 ägg

2 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 msk smör eller kokosolja

Blanda samtliga ingredienser och forma små bollar, ca en tesked per boll, de sväller vid kokningen.

Koka upp vatten och buljongtärningar. Låt bollarna småkoka i buljongen 6-7 minuter. Ta upp bollarna med hålslev, låt rinna av och stek dem gyllene i kokosolja i 2-3 minuter.


Almond “Meatballs”

100 g almonds, ground
1,5 dl of oatmeal, ground
1,5 dl finely grated cheese, preferably a strong cheese
2 tbsp grated red onion
1 tsp salt
0,5 tsp all spice
1/4 tsp black pepper
2-3 eggs

2 liter of water
2 vegetable stock cubes
2 tbsp butter or coconut oil

Mix all ingredients and form small balls, about a teaspoon per ball, they swell during cooking.

Boil the water and stock cubes. Let the balls simmer in the broth for 6-7 minutes. Take up the balls with a slotted spoon, then drain and fry them golden in coconut oil for 2-3 minutes.

24 comments:

  1. Det här har jag aldrig sett förr. Vilken rolig grej och säkert jättegott!

    Ha en skön söndag! Kram.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, de är verkligen goda! Tack detsamma, kram!

      Delete
  2. Låter jättespännande och mycket gott! :)
    Kanske ska testa nån gång! :)
    Ha en fin söndag!
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, testa gärna! Ha en fin söndag vännen. Kram

      Delete
  3. Jag har hört mycket om mandelbullarna, alla pratar så gott om dem!

    ReplyDelete
  4. Har ju inte testat dessa men de ser och låter jättegoda, perfekt för oss som inte äter kött :) Kram!

    ReplyDelete
  5. Vi gjorde nåt liknande för ett par veckor sen, nöttbullar, med nötter i. Supergoda! Kram!

    ReplyDelete
  6. Där ser man...de här mandelbollarna har jag helt missat. Spännande med nya smaker och alternativ.
    Må gott och många kramar!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, de här blev väldigt lyckade. Kram till dig!

      Delete
  7. mums ser jättegott ut : ) kram till dig : ) Sofia

    ReplyDelete
  8. this is a great recipe for veggie meatballs!

    ReplyDelete
  9. How cool! These look so interesting and tasty.

    ReplyDelete
  10. Spännande med vegetariska bullar som inte innehåller grönsaker. Dessa har jag missat hos Coop. Ska jag testa vid tillfälle!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, verkligen och de är dessutom så goda!

      Delete
  11. De har vi gjort i ett par års tid. Vi serverar dem gärna med en god salsa (som varierar med vad vi har hemma) och pasta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, de här var så goda att jag de blir en bestående maträtt hos oss.

      Delete