Thursday, December 5, 2013

Pumpkin Barley Porridge

En mättande och värmande gröt. Jag hade överblivet kokt korn, så jag gjorde gröt på resterna. Mycket gott.

A hearty and warming porridge. I had leftover cooked barley, so I made porridge on the remains. Very good.


Pumpkin Barley Porridge

2 dl cooked barley
1 dl almond milk
1 dl pumpkin puree
cinnamon
pinch of ginger
salt
sweetener, optional

Mix all ingredients in a saucepan and cook, stirring occasionally, until the milk has almost been all absorbed, about 15 minutes.


Pumpa Korngröt

2 dl kokt korn
1 dl mandelmjölk
1 dl pumpapuré
kanel
en nypa ingefära
salt
sötningsmedel, valbart

Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka under omrörning tills mjölken har nästan absorberats, ca 15 minuter.

14 comments:

  1. Nutritious and yummy!
    Kisses,dear!

    ReplyDelete
  2. Gott, gott det låter! Så härligt att kunna ta vara på resterna och skapa nya recept! :)
    Ha en fin dag!
    Kramar!
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, helst kastar jag inte bort något. Tack detsamma, kram!

      Delete
  3. Spännande med gröt på korn... Det är ju gröttider nu, värmer gott i kistan på morgonen. Ska testa lite nya grötsorter - även om jag gillar havregrynsgröt med chia på ;)

    ReplyDelete
  4. mmm mums. Gjort smörkola med pistage och saffran nyss men skulle kunna ta det där som efterrätt ändåå .. :) http://saralouisespluggkrubb.blogspot.se/

    ReplyDelete
  5. Åhhh ser spännande ut : ) kram Sofia

    ReplyDelete