Tuesday, December 3, 2013

Gingerbread Granola

Vid jultiden gillar jag att krydda med pepparkakskrydda och kryddan passar också bra att ha i granola/müsli. Den är god att strö över kvarg eller yoghurt.

At Christmas time, I like to spice with gingerbread spice and this spice is also suitable to have in your granola / muesli. It is good to sprinkle over quark or yogurt.


Gingerbread Granola

2,5 dl rolled oats
1 dl raw buckwheat groats
1 dl sunflower seeds
1 dl pumpkin seeds
1 dl nuts
3 tbsp coconut oil, liquid
1-2 tbsp date syrup
pinch of salt
gingerbread spice, after taste

1 dl desiccated coconut
1 dl cranberries

Combine all ingredients except coconut and cranberries in a bowl. Bake at 150C for 30 minutes in a baking pan. Remove from oven and stir in coconut and cranberries. Cool completely before putting in a container.


Pepparkaksgranola

2,5 dl havregryn
1 dl rå bovetekärnor
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl nötter
3 msk kokosolja, flytande
1-2 msk dadelsirap
nypa salt
pepparkakskrydda, efter smak

1 dl kokos
1 dl tranbär

Blanda alla ingredienser, förutom kokos och tranbär, i en skål. Grädda i 150C i 30 minuter på en bakplåt. Ta bort från ugnen och rör i kokos och tranbär. Låt svalna helt innan du sätter i en burk.

16 comments:

  1. Jag gjorde ett liknande recept för ett tag sen. Så gott! Jag är lite besatt av att ha pepparkakskryddor i allt för tillfället :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är så gott. Jag har också pepparkakskrydda lite här och där just nu :)

      Delete
  2. Jag måste prova det här!
    Mina barn älskar granola, men ofta har det för mycket socker (till min smak).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, denna är inte söt och det bästa med att göra egen är att man vet exakt vad den innehåller.

      Delete
  3. Oerhört gott är det med pepparkakskrydda, undrar just om det funkar att smaksätta korv med det...:) Vi har ett litet test på gång med glöggkryddor, men pepparkakssmak hade kanske gjort succé!
    Kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, verkligen! Det måste ni testa, kan bli riktigt lyckat! Kram

      Delete
  4. Vilken härligt julig granola!

    ReplyDelete
  5. Jag gjorde pepparkakskryddas müsli (vad är skillnaden på det och granola egentligen?) i helgen, farligt gott till fil )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Granola och müsli innehåller oftast liknande ingredienser, men granola görs i ugn, medan müsli ingredienserna bara blandas ihop.

      Delete
  6. Mmmm, gott! Ska också göra en slags granola i veckan. Med lite tranbär, frö och nötter. :-)

    Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tranbär gillar jag också att ha i granola. Kram

      Delete
  7. Men åh, vad denlät god, var hittar man dadelsirap? kram Diana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Dadelsirap har jag köpt på en mataffär i Amsterdam. Men kan tänka mig att hälsokostaffärer eller etniska affärer säljer den. Kram

      Delete
  8. Pepparkaksgranola är favorit hos oss - året om! Supergott.

    ReplyDelete
  9. Så gott det är, måste göra någon gång jag med, kram vännen!

    ReplyDelete