Sunday, December 15, 2013

Gingerbread Dough Sticky Cake

Idag är det tredje advent och jag bjuder er på en kladdkaka med pepparkaksdegsbitar i. Jag har gjort en liknande här som ni kanske minns. Så kladdigt god och pepparkaksdegbitarna piffar upp hela kakan. 

Today is the third Sunday of Advent and I give you a sticky cake with gingerbread dough pieces in it. I have done a similar here as you may recall. So sticky and delicious, and the gingerbread pieces spice up the whole cake.


Gingerbread Dough Sticky Cake

200 g butter
4 dl sugar
4 eggs
3 dl cocoa powder
1 tsp vanilla sugar
1 tsp baking powder
3 dl flour
pinch of salt

gingerbread dough

Melt the butter and mix in the sugar and vanilla sugar. Whisk in the eggs and then mix in cocoa, baking powder, flour and salt. Pour batter into a pan 25x30 cm, dressed with parchment paper. Shape the gingerbread dough into small balls and press into the batter. Bake at 175 C for about 25 minutes.


Pepparkaksdegskladdkaka

200 g smör
4 dl socker
4 ägg
3 dl kakaopulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
nypa salt

pepparkaksdeg

Smält smöret och blanda i socker och vaniljsocker. Vispa i äggen och blanda i kakao, bakpulver, mjöl och salt. Häll smeten i en kastrull 25x30 cm, klädd med bakplåtspapper. Forma pepparkaksdegen till små bollar och tryck i smeten. Grädda i 175 C i ca 25 minuter.

14 comments:

  1. Så kladdig och god! Mums!
    Ha en fin tredje advent!
    Kram
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är så gott. Tack detsamma, kram!

      Delete
  2. Vad det ser gott ut! Ha en riktigt bra tredje advent!

    ReplyDelete
  3. åh den ser riktig god ut och kladdig.Jag hinner nog inte baka sån för degen hamnar rakt i magen,hehehe .
    Önskar dig fortsatt underbar tredje advent.kram

    ReplyDelete
  4. Mumsfilllibabba! Ser ljuvlig ut!

    Kram kram

    ReplyDelete
  5. Vilken god idé, blir pepparkaksdegen helt genombakad eller är den fortfarande lite degig i mitten?
    Kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det lönar sig att göra lite större pepparkaksdegsbitar, då blir de inte genomgräddade :) Kram

      Delete