Wednesday, December 11, 2013

Date Jam spiced with Orange and Cinnamon

En smakrik dadelsylt med juliga smaker av apelsin och kanel. Passar bra till scones, till julstjärnor (smördegsbakverk) eller varför inte på gröten. 

A tasty dadel jam with Christmassy flavors of orange and cinnamon. Goes well with scones, to Finnish Christmas pastries (puff pastry) or why not on the porridge.



Date Jam spiced with Orange and Cinnamon

100 g pitted dates
2,5 dl fresh orange juice
1 cinnamon stick

Put all the ingredients in a saucepan. Bring to a boil and let simmer for 10-15 minutes. Discard the cinnamon stick and pour the jam into sterilized jars.


Dadelsylt kryddad med apelsin och kanel

100 g urkärnade dadlar
2,5 dl färsk apelsinjuice
1 kanelstång


Lägg alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 10-15 minuter. Ta bort kanelstången och häll sylten i en steriliserad burk.

12 comments:

  1. Jag har faktiskt aldrig smakat dadlar. Kanske borde ta och testa det en dag. :-)
    Ser supergott ut som alltid.

    Ha en bra dag. Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Åh, då måste du göra det. Smaka gärna på medjool dadlar, de är som godis, smakar kola. Kram!

      Delete
  2. I would love this on top of my porridge! :-)

    ReplyDelete
  3. Mmm,det här måste jag också göra! Tack!

    ReplyDelete
  4. I made the tasty yummy jam just now & ate some with a lovely plain vegan cake! Delightful, Katarina!
    Thanks a lot! ;) xxx

    ReplyDelete