Saturday, December 14, 2013

Cardamom Biscuits

Om du brukar baka småbröd till julen har jag här ett förslag, kardemummakakor. Inte den vanliga julkakan, med smak av kanel eller pepparkaka, utan istället kryddad med kardemumma. Jag använde kokossocker och dadelsirap, men du kan lika bra använda farinsocker och vanlig sirap. Receptet hittade jag på Valio.

If you usually bake cookies for Christmas, I have here a suggestion, cardamom biscuits. Not the usual Christmas biscuit,  flavored with cinnamon or gingerbread, but instead flavored with cardamom. I used coconut sugar and date syrup, but you can just as well use brown sugar and syrup. The recipe I found on Valio.



Kardemummasmåbröd

100 g smör, mjukt
3/4 dl kokossocker
1/4 dl dadelsirap
2 tsk mald kardemumma
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat

Vispa smör, socker och sirap tills fluffigt. Kombinera de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Forma degen till en rulle (Ø 4 cm), och svep in i plastfolie och ställ i kylen i ca 1 timme. Skär rullen i tunna skivor, lägg dem på en bakplåtspappersklädd bakplåt. Baka i mitten av ugnen i 175 grader i 7-8 minuter.


Cardamom Biscuits

100 g butter, soft
3/4 dl coconut sugar
1/4 dl date syrup
2 tsp ground cardamom
2,5 dl flour
0,5 tsp bicarbonate of soda


Beat butter, sugar and syrup until fluffy. Combine the dry ingredients and stir into the batter. Shape the dough into a roll (Ø 4 cm), and wrap in plastic wrap and place in the fridge for about 1 hour. Cut the roll into thin slices, put them on a parchment paper covered baking sheet. Bake in the center of the oven at 175 C for 7-8 minutes.

18 comments:

  1. Gott, gott med kardemumma! :)
    Här ska pepparkakor bakas idag!
    Ha en fin lördag!
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, verkligen gott. Ha en fin lördag, kram!

      Delete
  2. Kardemumma är min absoluta favoritkrydda till kakor och bullar och till toppa smoothiesen med för den delen!
    Ha en fin helg!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, och mycket god i granola också :) Tack detsamma!

      Delete
  3. Kardemumma är så gott i kakor, jag brukar ha rejält med kardemumma när jag gör pepparkakor!!
    Kram

    ReplyDelete
  4. Tror jag måste prova att göra de här!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Roligt om du vill baka dem. Hoppas du också gillar dem lika mycket som jag gjorde.

      Delete
  5. Jag bakar inte så ofta småkakor men när jag väl gör det så gillar jag när de är kryddiga och med smak av riktigt smör.
    Var kommer ni att fira jul någonstans? Tiden går så fort nu och jag jobbar bara en vecka till innan det är dags för ett efterlängtat jullov. Många kramar till dig vännen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vi kommer att åka till Finland, skall bli skönt att vara med familjen. Varm kram!

      Delete
  6. Så goda de ser ut :) Får prova att göra en glutenfri variant!

    /Evelina - Evelinas Ekologiska
    http://www.evelinasekologiska.se/

    ReplyDelete
  7. Kardemumma är så gott och i kakor eller skorpor mums! Kram vännen!

    ReplyDelete
  8. Åh, så mycket gott du bakar/lagar med juliga kryddor. Jag är löjligt svag för småkakor och dessa låter supergoda.

    ReplyDelete
  9. Hej! Tack för en inspirerande blogg! Blev inspirerad och testade dessa - ville prova använda kokossocker. helt fantastiska, gör dem definitivt igen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Milla! Roligt att du gillade dem :)

      Delete