Den här kladdkakan får en smak av jul pga. speculoossmöret, som smakar mycket kanel. Passade bra att ha i kladkaka. Har man inte möjlighet att få tag på smöret kan man enkelt göra eget. Här har jag receptet. Önskar er alla en skön lillajul!

This sticky cake get a taste of Christmas due to the speculoos butter, which taste much cinnamon. I thought the butter gave a nice flavour to the cake. If you are unable to get hold of the butter, you can easily make your own. Here I have the recipe. Have a lovely day!


Speculoos Sticky Cake

200 g butter
4 dl sugar
4 eggs
3 tbsp cocoa powder
1 tsp vanilla sugar
1 tsp baking powder
3 dl flour
pinch of salt

0,5 dl speculoos butter

Melt the butter and mix in the sugar and vanilla sugar. Whisk in the eggs and then mix in cocoa, espresso, baking powder, flour and salt. Pour batter into a pan 25x30 cm, dressed with parchment paper. Melt the speculoos butter in the microwave and pour over the batter. Make swirls with a knife. Bake at 175 C for about 25 minutes.


Kladdkaka med Speculoossmör

200 g smör
4 dl socker
4 ägg
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk espresso, kallt
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
nypa salt

0,5 dl speculoossmör

Smält smöret och blanda i socker och vaniljsocker. Vispa i äggen och blanda i kakao, espresso, bakpulver, mjöl och salt. Häll smeten i en bakform 25x30 cm, klädd med bakplåtspapper. Smält speculoossmöret i micron och häll sedan på smeten. Rör virvlar med en kniv. Grädda i 175 C i ca 25 minuter.