En enkel, men god rätt får du när du kokar polenta och pumpa. Man kan servera den genast eller hälla den i en form och ställa i kylskåp och senare skära i bitar och steka i stekpannan. Jag valde att steka den i stekpanna och serverade en tomat-grönsakssås till. 

A simple, but good dish you get when you cook polenta and pumpkin. You can serve it immediately or pour it into a mold and put in the refrigerator and then cut into pieces and fry in a frying pan. I chose to fry it in a pan and served it with a tomato-vegetable sauce.


Pumpkin Polenta

5,5 dl water
0,5 tsp salt
1 dl polenta
3/4 dl pumpkin puree
1 dl parmesan cheese, optional
1 tbsp butter, optional

Bring the water to a boil and add the salt. Pour the polenta into the boiling water, while whisking. Continue whisking until polenta is thickened. Add the pumpkin puree and cover the polenta and continue cooking for 30-40 minutes. Stir vigorously every 5-10 minutes. Stir in cheese and butter, if using. Serve immediately or place in a square dish to cool and serve in slices.


Pumpapolenta

5,5 dl vatten
0,5 tsk salt
1 dl polenta
3/4 dl pumpapuré
1 dl parmesanost, valfritt
1 msk smör, valfritt

Koka upp vatten och tillsätt saltet. Häll i polenta i det kokande vattnet, under vispning. Fortsätt vispa tills polentan börjar tjockna. Tillsätt pumpapuré och låt sjuda under 30-40 minuter. Rör om kraftigt varje 5-10 minuter. Rör i ost och smör, om du använder. Servera genast eller placera i en fyrkantig form för att svalna och servera sedan i skivor.