Friday, November 8, 2013

Pumpkin Polenta

En enkel, men god rätt får du när du kokar polenta och pumpa. Man kan servera den genast eller hälla den i en form och ställa i kylskåp och senare skära i bitar och steka i stekpannan. Jag valde att steka den i stekpanna och serverade en tomat-grönsakssås till. 

A simple, but good dish you get when you cook polenta and pumpkin. You can serve it immediately or pour it into a mold and put in the refrigerator and then cut into pieces and fry in a frying pan. I chose to fry it in a pan and served it with a tomato-vegetable sauce.


Pumpkin Polenta

5,5 dl water
0,5 tsp salt
1 dl polenta
3/4 dl pumpkin puree
1 dl parmesan cheese, optional
1 tbsp butter, optional

Bring the water to a boil and add the salt. Pour the polenta into the boiling water, while whisking. Continue whisking until polenta is thickened. Add the pumpkin puree and cover the polenta and continue cooking for 30-40 minutes. Stir vigorously every 5-10 minutes. Stir in cheese and butter, if using. Serve immediately or place in a square dish to cool and serve in slices.


Pumpapolenta

5,5 dl vatten
0,5 tsk salt
1 dl polenta
3/4 dl pumpapuré
1 dl parmesanost, valfritt
1 msk smör, valfritt

Koka upp vatten och tillsätt saltet. Häll i polenta i det kokande vattnet, under vispning. Fortsätt vispa tills polentan börjar tjockna. Tillsätt pumpapuré och låt sjuda under 30-40 minuter. Rör om kraftigt varje 5-10 minuter. Rör i ost och smör, om du använder. Servera genast eller placera i en fyrkantig form för att svalna och servera sedan i skivor.

14 comments:

  1. Alltså jag har aldrig ätit polenta! Måste testa!

    ReplyDelete
  2. Polenta är en ganska ny bekantskap för mig:) Positivt överraskad! Jättegott!

    ReplyDelete
  3. Härliga färger! Apropå ditt inlägg inne hos mig, vi har faktiskt snö och vinter hos oss. Hösten är slut.:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack. Åh, nej snö. Men det blir ljusare ute om snön blir på marken.

      Delete
  4. Låter spännande! Jag har faktiskt aldrig ätit polenta!
    Ha en fin kväll!
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Lana! Ha en fin kväll du också. Kram!

      Delete
  5. MMMM,...What a tasty side dish! I must make this soon! Yum Yum Yum! I have been away on Holiday & look how many tasty posts, I missed! :(

    ReplyDelete
  6. Spännande jag har knappt aldrig ätit pumpa. Bara pumpapaj en gång i USA under thanks giving kram Sofia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Men, då måste du testa, det är verkligen gott. Kram

      Delete